Броени дни остават до полагането на турска територия на съоръженията

...
Броени дни остават до полагането на турска територия на съоръженията
Коментари Харесай

Путин и Ердоган откриват до дни част от газопровода Турски поток

Броени дни остават до полагането на турска територия на оборудванията от направлението по суша на газопровода " Турски поток " след завършването на работите по морския сектор.

Преминаването към този стадий от градежа ще бъде маркирано с гала на 19 ноември, в която посредством видеоконферентна връзка ще се включат и президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин, заяви Кремъл.

Двамата водачи ще имат среща в Истанбул на същата дата, на която ще обсъдят развиването на двустранните връзки и настоящи интернационалните проблеми, съобщи ТАСС.

Според турски медии акцент в диалозите се чака да бъде обстановката в Сирия и в района на Близкия изток. Доставката на съветските ракети С-400 също се чака да бъде предмет на срещата сред Путин и Ердоган, съобщи Българска телеграфна агенция.

Газопроводът " Турски поток " се състои от две тръби, всяка от които с потенциал 15,75 милиарда куб. м газ годишно. По едната от тръбите се планува да тече синьо гориво, което ще задоволява потреблението на турския пазар, а другата е предопределена за експорт към европейските клиенти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР