Британското правителство заплаши да предприеме действия спрямо свързани с Кремъл

...
Британското правителство заплаши да предприеме действия спрямо свързани с Кремъл
Коментари Харесай

Великобритания заплаши руските олигарси. Идва ли краят на Лондонград?

Британското държавно управление заплаши да предприеме дейности по отношение на свързани с Кремъл олигарси, които са трансформирали Лондон в своя игрална площадка, в случай че президентът на Русия Владимир Путин разпореди инвазия в Украйна.

Десетилетията на слаба регулация и ухажването на съветски вложители обаче значи, че някои от доближените до Путин олигарси към този момент са толкоз интегрирани в английското общество, че би било мъчно да бъдат отстранени от града, именуван от някои "Лондонград. "

Британският министър на външните работи Лиз Тръс разгласи, че законодателни промени по отношение на глобите биха разрешили на държавното управление да се прицели в по-голям брой обособени лица и компании, които имат връзки с Кремъл.

"Независимо дали подкрепяте нападателните дейности на Русия по отношение на Украйна или сте от нискостепенна значимост за Кремъл, ние ще имаме властта да ви глобяваме, " разгласи тя. "Нищо не е изключено и няма да има къде да се скриете. "

На английското държавно управление обаче няма да му се постанова да търси прекомерно интензивно някои олигарси, написа CNN Business.

Заможни руснаци прииждаха към Лондон в последните три десетилетия, откакто получаваха достъп до Обединеното кралство посредством визи за вложители. Слабите регулации, доходоносните капиталови благоприятни условия и правната система, която може да бъде употребена за споразумяване на разногласия, помагаха за привличането на олигарси.

"Има доста руснаци в доста близки връзки с Путин, които са добре интегрирани в английския бизнес и в обществения живот и са одобрявани поради своето благосъстояние, " се споделя в парламентарен отчет от 2020 година, в който Лондон е разказан като "пералня " за мръсни пари.

"Великобритания приветстваше съветските пари и съвсем не се задаваха въпроси за произхода на тези обилни благосъстояния. "

Руското държавно управление, което струпа над 100 000 военни по границата с Украйна, до момента в който в това време отхвърля да има проекти за навлизане в страната, разказа опасността от страна на Англия за нови наказания, като "изключително притеснителна. "

"Това е причина за съществени терзания за интернационалните финансови структури и бизнес, " съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков тази седмица. "Това е една открита офанзива против бизнеса. "

Много съветски олигарси натрупаха благосъстоянието си, когато държавни компании бяха приватизирани в хаоса, последвал разпадането на Съветския съюз. В Лондон те откриха войска от юристи, подготвени да им оказват помощ да влагат в английски компании и парцели, настояват анализатори.

Парите са сложни за следене, само че прането на пари коства на Обединеното кралство над 100 милиарда паунда (135 милиарда долара) годишно, съгласно National Economic Crime Centre. От Transparency International са открили парцели във Англия на стойност на 1 милиарда паунда (1.35 милиарда долара), които са купени с подозрителни средства с генезис от Русия.

Въпреки това държавното управление може да изпита усложнения със замразяването на благосъстоянието, следено от олигарсите, тъй като разпоредбите във Англия разрешават потреблението на кухи компании за прикриването на собствеността на парцели и други активи. Една по-ефективна тактика би била лишаването на въпросните руснаци от техните визи, счита Тайлър Кустра, асистент-преподавател по политика и интернационалните връзки в Нотингамския университет.

"Тези олигарси и високопоставени лица в Русия не желаят да прекарват цялото си време в Москва, " споделя той. "Те обичат да летят до Хийтроу и да се любуват на живота в своите градски къщи в Белгравия, Челси и Кенсингтън, както и да пазарят в Harrods. "

"Ако им отнемем визите, това би било доста по-плашещо за тях, " добавя Кустра.

Британското държавно управление има и други принадлежности разполагаем. От 2018 година със специфичен закон държавното управление може да ревизира обособени хора за произхода на парите, с които е закупен даден актив. Ако този генезис не може да бъде пояснен, активът може да бъде иззет.

Този инструмент обаче се употребява доста рядко. В интервала сред 2018 и юни 2021 година са заведени единствено четири сходни случая.

Кустра счита, че Обединеното кралство може да помогне за възпирането на възможна съветска инвазия в Украйна, като вземе на прицел олигарсите в страната и координира реакцията си с Европейски Съюз и Съединени американски щати, което има евентуална да направи съветските банки "радиоактивни. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР