Британското правителство оповести допълнително затягане на мерките за пътувания, предаде

...
Британското правителство оповести допълнително затягане на мерките за пътувания, предаде
Коментари Харесай

На Острова: Допълнително затягане на мерките при пътуване


Британското държавно управление оповести в допълнение стягане на ограниченията за пътувания, съобщи БНР.

От вторник сутринта всички пътуващи за Обединеното кралство ще би трябвало да си вършат тест преди тръгване в границите на напъните да се ограничи разпространяването на Covid-19 и неговите разновидности. Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид разгласи, че всеки над 12 години ще си прави ПСР или латерален тест в границите на 48 часа преди потегляне.

В момента от изцяло имунизираните хората се изисква единствено да се самоизолират, до момента в който не дадат негативна проба до два дни от идването им.

Освен това Нигерия ще бъде добавена към страните от " аления лист " от понеделник, идващите от които би трябвало да се карантинират по за 10 дни. Африиканската страна към този момент е вторият максимален източник на болест с омикрон след Южноафриканската република.



Здравният министър уточни, че тактиката на държавното управление, откогато бе открит новият вид, е да се завоюва време за цялостното му разгадаване и да се вземат предохранителни ограничения.

" Винаги сме казвали, че ще действаме бързо, в случай че новите данни го изискват ", акцентира Джавид.

На Острова бяха регистрирани 26 нови случаи с Омикрон в събота - 25 в Англия и 1 в Шотландия. С тях общо случаите доближиха 160.

Ръководителят на " Бритиш Еъруейс " Шон Дойл разяснява, че мярката на управляващите " въобще не е в крачка с останалата част на света ".

" Нашите клиенти в този момент ще бъдат изправени пред неустановеност и безпорядък и за следващ път това е пагубен удар за всеки, който работи в авиацията и туризма ", добави Шон Дойл.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР