Британското министерство на жилищното строителство, общините и местното самоуправление обяви

...
Британското министерство на жилищното строителство, общините и местното самоуправление обяви
Коментари Харесай

Промяна в закона за наем на земята под сградите

Британското министерство на жилищното строителство, общините и локалното самоуправление разгласи за импортирани промени в системата за дълготрайно наемане на земята под постройките. Целта е по-лесна и евтина покупка на жилище. Особено внимание ще бъде отделено на пенсионерите, за които ще има облекчени условия.

Във Англия е публикувана практиката на лизинга – продажба на неподвижен парцел с наемане на земята под него. Това важи и за жилищата в жилищните здания. Това в огромната си част е официална система, само че постоянно усилва цената на парцела, усложнява процеса на покупко-продажба и плана на постоянните заплащания.

С смяната милиони наематели ще имат опцията да усилят наема си до оптималния период, който е 99 години при нулева наемна цена за земята. „ Това ще даде опция на наемателите да спестят десетки хиляди паунда. В същото време фактическите притежатели ще бъдат предпазени от произвола на притежателите на земя, които в този момент могат да усилват размера на заплащанията за спомагателни придобивки, каквато се явява земята “, споделя министърът на жилищното строителство Робърт Дженрик и добавя, че промяната ще вкара правдивост за 4.5 милиона наемателя и ще промени политиката като цяло.

На пазара на недвижими парцели ще се вкара моделът commonhold. Според него, купувачът ще е 100% притежател на парцела с (например жилище в кондоминиум), а общото имущество ще е под общо притежание. Освен това, правилото на нулев наем за земята, по-рано препоръчан за новите наемни контракти, в този момент ще обгръща и жилищата, които са издигнати особено за пенсионери (бел. ред. старческите домове).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР