Британският външен министър Дейвид Камерън ще посети Близкия изток на

...
Британският външен министър Дейвид Камерън ще посети Близкия изток на
Коментари Харесай

Дейвид Камерън ще посети Близкия изток на 23 ноември

Британският външен министър Дейвид Камерън ще посети Близкия изток на 23 ноември и ще се срещне с израелски и палестински водачи, се споделя в изказване на английското външно министерство, заяви „ Гардиън “.


Бившият министър-председател беше назначен на външнополитическия пост предходната седмица от Риши Сунак, откакто той реалокира Джеймс Клевърли във вътрешното министерство след уволнението на Суела Браверман поради рецензиите й към метода, по който лондонската полиция се оправя с пропалестинските демонстрации.

На 22 ноември Камерън се срещна с сътрудници от арабски и ислямски страни в Лондон, с цел да обсъдят спора сред Израел и Хамас. На брифинг групата - от Саудитска Арабия, Египет, Йордания, Индонезия, Турция, Нигерия и Палестина - съобщи, че западните сили в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са изправени пред избора или да изискат от Израел да отстрани блокирането на филантропичната помощ за Газа, или да станат съучастници в израелските военни закононарушения и груповото наказване./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР