Британският премиер Риши Сунак за първи път взе отношение по

...
Британският премиер Риши Сунак за първи път взе отношение по
Коментари Харесай

Сунак: Великобритания следи отблизо ситуацията със самолетната катастрофа на Пригожин

Британският министър председател Риши Сунак за първи път взе отношение във връзка на случая с шефа на " Вагнер ", въпреки и да се базира само на мнението на министерството на защитата, че към момента няма безапелационни доказателства за гибелта му. Последваха обаче изказване и на други публични лица.

 

Британските държавни ръководители бяха излкючително внимателни в изказванията и едвам през днешния ден, два дни след трагичния случай, министър председателят Риши Сунак, говорейки по необятен кръг от въпроси, засегна и Евгени Пригожин. Запитан какво мисли за случилото се министър председателят цитира английското разузнаване, че не би трябвало да се избързва със заключението и въпреки че " най-вероятният сюжет " да е, че шефът на " Вагнер " е бил на борда на самолета, безапелационни доказателства за неговата гибел няма.

 

Сунак добави, че чиновници на защитата наблюдават от близко обстановката и че Обединеното кралство работи в близко съдействие със своите съдружници, с цел да разбере какво тъкмо се е случило.

 

Тобайъс Елууд обаче, ръководител на парламентарната комисия за защита и евентуален претендент за идващ министър на защитата, бе много по-словоохотлив, като сподели, че дните на Путин са преброени. Пред Скай нюз Елууд означи, че не е склонен с оценката на някои анализатори, че с очевидната гибел на Пригожин главната опасност пред Путин към този момент отстранена. Според него, " с прибягването до елиминиране на несъгласните с мащаба, който Путин борави в този момент, се демонстрира, че доверието във вътрешния кръг на Кремъл е изчезнало и че в този момент Путин ръководи посредством боязън, а не посредством преданост, което е извънредно значимо, тъй като съветските олигарси и хайлайф към този момент не го виждат като благонадежден поръчител за техния статут ".

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР