Американските въоръжени сили завършиха изграждането на плаващо пристанище край ивицата

...
Американските въоръжени сили завършиха изграждането на плаващо пристанище край ивицата
Коментари Харесай

Американската армия: Плаващото пристанище край Газа е готово и скоро ще започне да функционира

Американските въоръжени сили приключиха построяването на плаващо пристанище край линията Газа и към този момент са подготвени да стартират да доставят извънредно нужната филантропична помощ в палестинската територия, блокирана към този момент повече от седем месеца след експлоадирането на войната сред Израел и ислямистката формация " Хамас ", съобщи Асошиейтед прес.

Окончателното създаване слага началото на комплициран развой на доставка повече от два месеца откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди началото на строителните действия. Плаващото пристанище има за цел да помогне на палестинците, които са изправени пред гладна гибел, на фона на блокираните хранителни и филантропични доставки в резултат на неотдавнашното завладяване на основния граничния пункт " Рафах " от страна на израелските въоръжените сили.

Морският маршрут, изпълнен с логистични, метеорологични и свързани със сигурността провокации, има за цел да усили количеството на помощта, достигаща до линията Газа, само че не е считан за сурогат на надалеч по-евтините доставки по суша, които съгласно филантропичните организации съставляват доста по-устойчив избор. Натоварените на лодки помощи ще бъдат оставяни в пристанищно оборудване, издигнато от израелците югозападно от град Газа, след което ще бъдат разпределени от групите за помощ.

Според представители на Организация на обединените нации тежките боеве сред израелските войски и бойците на " Хамас " в покрайнините на Рафах са довели до разселването на към 600 000 души - една четвърт от популацията на линията Газа. Други 100 000 цивилни са избягали от някои елементи на северната част на анклава, откакто израелските военни са възобновили бойните интервенции там.

Представители на Пентагона обявиха, че сраженията в Газа не заплашват новата зона за разпределение на помощи, само че дадоха да се разбере, че изискванията за сигурност ще се наблюдават от близко и могат да доведат до прекъсване на морския маршрут, даже и единствено краткотрайно. По време на строителството обектът към този момент е бил подложен на минометен обстрел, а " Хамас " заплаши да нападна всички задгранични сили, които " окупират " Газа, отбелязва АП.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР