В администрацията на президента на САЩ Джо Байдън има усещане,

...
В администрацията на президента на САЩ Джо Байдън има усещане,
Коментари Харесай

The New York Times: В САЩ вече говорят за преговори с Путин, докато руската армия напредва в Украйна

В администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън има чувство, че идващите няколко месеца в Украйна ще бъдат решаващи и в даден миг страните в спора може да преминат към договаряния за помирение - да вземем за пример контракт като този, който постави завършек на боевете в Корея през 1953 година, написа американският в. The New York Times.

 

Русия реализира преимущество на фронта в Украйна и е подготвена да промени „ траекторията на войната “, написа изданието. Журналистите стигнаха до това умозаключение въз основа на диалози с представители на Белия дом и военни специалисти. Според NYT Белият дом и Пентагонът са разискали дали съветските сили могат да бъдат изцяло изгонени от Украйна. Но в този момент, поради съветската атака, администрацията на Джо Байдън е разтревожена за вероятностите на фронта.

 

Един от факторите, от които Русия съумя да се възползва сполучливо, беше забавянето на утвърждението на пакета военна помощ за Украйна от Конгреса на Съединени американски щати. Поради това Русия завоюва голямо преимущество в артилерията. Освен това имаше дефицит на муниции в украинската Противовъздушна отбрана - и съветските войски можеха свободно да нападат украински позиции. Друг фактор, който повлия на обстановката на фронта, беше забавянето от страна на Украйна на приемането на закона за мобилизацията.

 

Най-очевидното преимущество на съветските войски се демонстрира покрай Харков, където стартира нова атака. Руското министерство на защитата разгласи завладяването на няколко села в този район. Въпреки това, съгласно някои специалисти, интервюирани от NYT, стратегическата цел на Русия е да изтегли украинските войски и да отслаби фронтовите линии на други места - и да стартира нова атака в Донбас.

 

В същото време американски чиновници показват убеденост, че обстановката ще се промени, когато западните оръжия стартират да идват на фронта - най-вероятно през юли - и Володимир Зеленски откри метод да попълни войските. Руската войска има стратегическа самодейност, само че „ прозорецът на опцията ще стартира да се затваря ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР