Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия съдебен съвет е бил

...
Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия съдебен съвет е бил
Коментари Харесай

Арест за член на инспектората на ВСС

Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия правосъден съвет е бил арестуван нощес в районното полицейско ръководство във Враца поради непочтено държание в хотел в града. Това е станало след сигнал до телефон 112, подаден от личния състав на хотела, в който Мумджиев бил отседнал във връзка със служебни задължения.

Според очевидци от личния състав и посетители на хотела той е бил в нетрезво положение и се е държал непочтено със сервитьорки и камериерки.

Районната прокуратурата във Враца е образувала досъдебно произвеждане, а по-късно се чака и повече информация, съобщи кореспондентът ни Ива Антонова.

От Съдебния инспекторат изрично се разграничиха от държанието на Александър Мумджиев, определяйки го като „ накърняващо престижа на правосъдната власт, на самия Инспекторат и на съдиите, прокурорите и следователите “.

До Висшия правосъден съвет и Народното събрание ще бъде изпратено предложение да се възползват от законовите си пълномощия и да изискат освобождението му от служба.

От Съдебния инспекторат, чийто сегашен състав от 2020 година е с изминал мандат, напомнят, че съгласно Закона за правосъдната власт  контрольор може да бъде освободен предварително или по предложение на една пета от народните представители, или на Висшия правосъден съвет.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР