Британският премиер Борис Джонсън неочаквано пристигна отново в Киев, за

...
Британският премиер Борис Джонсън неочаквано пристигна отново в Киев, за
Коментари Харесай

Борис Джонсън изненадващо отново в Киев -

Британският министър председател Борис Джонсън ненадейно дойде още веднъж в Киев, с цел да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски.

Посещението на Джонсън не беше оповестено авансово, също така той трябваше да приказва на конференция в Северна Англия днес, само че вместо това се озова в украинската столица, заяви Би Би Си.

Последното му посещаване в Киев беше през април.

" Господин президент, Владимир, веселя се да се върна в Киев ", написа Борис Джонсън в туитър.

Посещението на Борис Джонсън е единствено ден, откакто в украинската столица бяха немският канцлер Олаф Шолц, френският президент Еманюел Макрон, италианският министър-председател Марио Драги и румънският президент Клаус Йоханис.

Дневният ред на срещата включваше, наред с други въпроси, прехвърлянето на нови тежки оръжия за Украйна и санкционния напън върху Русия, разгласи ръководителят на ОПУ Андрий Ермак, представен от УНИАН.

" Обсъдихме с Борис нуждата от доставка на тежки оръжия и системи за противовъздушна защита, икономическата поддръжка за Украйна, усилването на санкционния напън върху Русия, по-специално предложенията на интернационалната група Макфол-Ермак, както и гаранциите за сигурността на Украйна и нуждата Русия да компенсира вредите, нанесени на страната ни ", съобщи Ермак в обява в Telegram.

Ден по-рано водачите на Германия, Франция, Румъния и Италия приканиха европейската общественост да поддържа даването на Украйна на статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

Днес пък Европейската комисия предложи Украйна да получи статут на страна кандидатка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР