Британският министър-председател Борис Джонсън заяви на Русия, че НАТО ще

...
Британският министър-председател Борис Джонсън заяви на Русия, че НАТО ще
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Ще начертаем линии в снега на Русия

Британският министър-председател Борис Джонсън съобщи на Русия, че НАТО ще „ начертае линии в снега” поради украинската рецесия, предадоха „ Ройтерс” и „ Скай нюз”. Според него НАТО ясно ще покаже къде са алените линии на Алианса.

Британският министър председател ще предизвести президента Владимир Путин в четвъртък да не нахлува в Украйна, употребявайки визитата си в централата на военния алианс на НАТО, с цел да подчертае това, което той дефинира като европейска взаимност против съветската неприязън.

Русия, която има над 100 000 бойци на украинската граница, отхвърля проектите си за навлизане. Съединените щати, Англия, Европейският съюз и НАТО се притесняват, че Путин може да възнамерява анексиране на Украйна, която не е член на НАТО. Западните страни предизвестиха Москва, че в случай че извърши военна офанзива, ще се изправи против невиждани наказания.

„ Обединеното кралство остава непоколебимо в нашия ангажимент към европейската сигурност “, акцентира Джонсън. „ Като съюз би трябвало да начертаем линии в снега и да сме ясни, че има правила, с които няма да вършим компромис “, сподели Джонсън. „ Това включва сигурността на всеки съдружник в НАТО и правото на всяка европейска народна власт да се стреми към участие в НАТО ", уточни английският министър председател. Със скупчването на свои войски до Украйна Русия се пробва да изнуди НАТО да обещае, че Украйна в никакъв случай няма да бъде призната в Алианса. Искане, което Западът отхвърли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР