Британският министър-председател Борис Джонсън се извини в парламента за поредицата

...
Британският министър-председател Борис Джонсън се извини в парламента за поредицата
Коментари Харесай

След доклада за „Партигейт“: Джонсън остава на поста и обещава промени

Британският министър-председател Борис Джонсън се извини в Народното събрание за поредицата от празненства, нарушаващи разпоредбите за блокиране, открити в границите на публично следствие, само че даде обещание да продължи да се бори на поста си.

Отблъсквайки новите апели на опозицията да подаде оставка след отчета на висшата държавна служителка Сю Грей, той даде обещание административни промени в работата на " Даунинг стрийт ".

" Съжалявам за нещата, които просто не направихме както би трябвало, а също по този начин скърбя за метода, по който този въпрос беше прегледан ", сподели Джонсън.

" Разбирам го и ще го поправя ", сподели той. " Да, на нас може да се има вяра, че ще реализираме резултати ", добави Джонсън, като акцентира програмата си за интервала след Брекзит и дейностите против Русия поради заканите ѝ към Украйна. " Ще се заема с работата ", даде обещание той.

Грей призна, че нейният отчет от 12 страници е с стеснен обсег, откакто лондонската полиция Метрополитън стартира лично следствие на 12 празненства, извършени на " Даунинг стрийт " през последните две години.

Докато Джонсън съобщи, че всички страни би трябвало да изчакат констатациите на Метрополитен, водачът на опозиционните лейбъристи Киър Стармър съобщи, че присъединяване на полицията е " знак за позор ".

" Той е човек без позор ", сподели Стармър и прикани консервативните съдружници на Джонсън от кабинета да го смъкват от поста, вместо да " поддържат по-нататъшни нарушавания, прикриване и машинация ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР