Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е

...
Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е
Коментари Харесай

Недялко Момата - най-безсърдечният килър в българската история, който убиваше за удоволствие

Eксперти настояват, че Момата е бил социопат, само че не е имал душевен разстройства

Един сериен палач години наред погубва хора, само че и лежи съвсем цялостен живот зад решетките за обири. Той има 16 присъди за над 20 закононарушения. Пет от убийства му бяха потвърдени, десетки други по този начин и ще останат неразкрити. Самият той се хвали пред познатите си, че не му е проблем да убие човек и твърди, че не се опасява от гибелта, стига тя да пристигна от ръката на някой различен - самичък не можел да посегне на живота си, написа Труд.

На 1 декември 2008 година към 22,30 ч 42-годишният хасковлия Недялко Димитров с прякор Момата отива в дома на 27-годишния Бейтула Юсеин и 19-годишната му брачна половинка Неврие. Той си е пиян порядъчно, само че звъни на младия мъж по телефона, с цел да му кажа, че ще пристигна. Семейството живее на ул. „ Гео Милев “ в Димитровград, където броени минути по-късно ще се разиграе страшна покруса. Жертвата е търговец на коли втора ръка и килърът звъни на вратата под претекст, че ще закупува автомобил. С Недялко е и любовникът му Петър Атанасов-Пепи, а зад кормилото на автомобила, с който се придвижват, е престъпно проявеният Иво Минчев. Минути откакто влиза в квартирата, Момата вади 7,65-милиметров „ Браунинг “ с цялостен пълнител и патрон в цевта и стреля в автотърговеца. Потресена от гледката, Неврие се хвърля на спалнята и се завива през глава, само че следва втори изстрел – този път в нея.

„ Стрелях веднъж към нея, единствено един път в посока главата. Тя спря да вика, чудех се какво да върша. Дали да си взема златото, което беше по Бейтула, с цел да го продам, само че се отхвърлих и си потеглих “, споделя килърът по-късно при разпитите. Той твърди, че жертвите му дължали 4800 лева и по тази причина ги е гръмнал. Бейтула умира на място, а младата му брачна половинка – 3 дни по-късно в пловдивската неврохирургия. При следствието излиза наяве, че със същия револвер на 31 юли 2008 година е убит 67-годишният Баньо Банев от село Мусачево, Гълъбовска община. По време на следствието ще стане ясно, че пенсионерът се е разделил с живота си, с цел да бъде ограбен, тъй като неотдавна продал ниви.

Все още никой не знае за убийството семейство, когато в полицията звъни Иво Минчев, който схваща от диалога в автомобила, че Момата е прострелял фамилията. Той оповестява на криминалистите къде е оставил Пепи и убиеца – до село Скобелево, откъдето потеглят пешком за Чирпан, а оттова хващат влака за Стара Загора. Мъжът се опасява, че Недялко ще го убие и по тази причина търси помощ. Полицаите засичат мястото, където се намира Момата по клетката на мобилния му телефон и стремително го арестуват дружно с Пепи в дома на авера му Кольо Лъжеца. Задържаните се канели да отпътуват за Варна, с цел да се срещнат някой си Стоян Петров, който поръчал на Момата преди време убийството на Манол Хаджиев. Мъжът бил премахнат в автомобила си. Трупът му бил заровен сред селата Бързица и Бозвелийско. Убиецът го завил с одеяло на задната седалка преди този момент. Погребаното тяло е открито при следствен опит на 22 декември с присъединяване на Момата, който признал за стореното.

Петото потвърдено ликвидиране на Димитров е на варненеца Златко Калайджиев, който бил съквартирант на Стоян Петров. Жертвата получила 39 хиляди лв. от продажба на унаследен парцел. Недялко и Стоян незабавно измислили остроумен проект – извикали го в околност край варненското с. Приселци сякаш за възможна инвестиция в строителен имот. Момата не отхвърля, че авансово там бил изкопал няколко дупки. „ Петров го гръмна “, твърди обаче хасковският палач. На следствен опит обаче той показва точното място, от което е изровен трупът на 35-годишната жертва.

По време на разпитите криминалистите са потресени от неналичието на каквото и да е възприятие на виновност у Недялко. Той искрено признава за убийствата и се хвали с тях. Прякора си получава зад решетките, тъй като е педераст и имитира женска походка. По темперамент е извънредно нечовечен и невъзмутим. Едно от обичаните му неща било да гледа жертвите в очите, до момента в който лишава живота им. Самият той твърдял, че е умъртвил 26 индивида, за 27-ия не бил сигурен, че е умрял. „ Нещо като оргазъм изпитвам тогава, признал килърът пред познати. Когато схваща каква присъда го заплашва, прави опит за бягство от ареста, като пробива стената с лъжица. Хванат е по чиста случайност. Срещу него идвали двама конвойни служители на реда. Първият даже му направил път, само че вторият предния ден конвоирал Недялко и го разпознал. Веднага го арестували. За убийствата Момата получи пожизнен затвор без право на подмяна. Присъдата не го уплаши, тъй като зад решетките той се чувствал като вкъщи си.

Бил социопат, само че не е имал психическо заболяване
Умира от инфаркт, до момента в който излежава присъдата
Недялко Димитров умира от инфаркт на 4 октомври 2016 година в Университетската болница в Стара Загора. Дежурните надзиратели разбрали, че Момата има здравословен проблем в килията си и незабавно извикали кола за спешна помощ от Спешния център. Медиците открили инфаркт и хоспитализирали пандизчията. Той умрял сега, в които лекарите се пробвали да му слагат стент, който да разшири кръвоносните съдове към сърцето му.

Eксперти настояват, че Момата е бил социопат, само че не е имал душевен разстройства. Според самия него бил добър човек, обичал животните и помагал на хората. Недялко е бил осиновено дете, до 8-ми клас е учел в Спортното учебно заведение в Хасково, желал да стане щангист. След това животът му се завъртял и прекарал по-голямата част от него в пандиза.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР