Британският министър-председател Борис Джонсън каза на председателя на Европейския съвет

...
Британският министър-председател Борис Джонсън каза на председателя на Европейския съвет
Коментари Харесай

Джонсън: ЕС трябва да прояви гъвкавост, за да се постигне сделка за Брекзит

Британският министър-председател Борис Джонсън сподели на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че е належащо придвижване и еластичност от страна на Европейския съюз, с цел да бъде реализирана договорка за Брекзит, съобщи говорителка на държавното управление на Англия, представена от Ройтерс.

Джонсън и Туск се срещнаха в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Двамата разискаха напредъка в договарянията сред Англия и Европейски Съюз за намиране на опция на защитния механизъм за ирландската граница, сподели говорителката

" Министър-председателят акцентира, че с цел да осигурим договорка, в този момент ще е належащо да забележим придвижване и еластичност от Европейски Съюз ", съобщи тя и добави, че водачите са се съгласили да поддържат връзка в идните седмици.

След срещата Туск съобщи в Туитър: " Няма пробив. Няма неуспех. Няма време за губене. "

Англия счита, че е показала подробни оферти по отношение на Брекзит за подмяна на защитния механизъм за ирландската граница и чака Европейски Съюз да се ангажира съществено с тези хрумвания, сподели английски държавен чиновник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него Джонсън е дал ясно да се разбере на срещата с Туск, че защитен механизъм, важащ единствено за Северна Ирландия, не е решение, което Англия може да одобри.

Източници от Европейски Съюз обявиха по-рано, че Англия към момента не е предложила подобаваща опция за границата сред Ирландия и английския регион Северна Ирландия, която да подсигурява целостта на единния пазар и митническия съюз на общността.

Джонсън съобщи, че неговата ръководеща Консервативна партия няма да одобри избирателен пакт с ръководената от Найджъл Фараж Партия на Брекзита, която предлага договорка, в случай че министър председателят се съгласи на цялостно разкъсване с Европейски Съюз.

При сегашната обстановка във Англия, където Народното събрание е в невъзможност и е разграничен по въпроса за изискванията на Брекзит, има огромна възможност за общи избори в идните месеци, макар че не е ясно по кое време тъкмо може да стане това.

Фараж предлага на Джонсън избирателен пакт, с цел да се подсигурява, че последователите на излизането на Англия от Европейски Съюз ще останат на власт, с цел да осъществят Брекзит непременно.

" Консервативната партия е най-старата, най-успешната политическа партия в света и ние ще се състезаваме на идващите избори... като консерватори, а не в съюз или пакт ", сподели Джонсън в Ню Йорк.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР