Да бъдеш доволен е измерението, в което си благодарен за

...
Да бъдеш доволен е измерението, в което си благодарен за
Коментари Харесай

Просто е да си щастлив: 5-тe принципа на „доволното мислене”

Да бъдеш удовлетворен е измерението, в което си признателен за към този момент претърпяното и се стремиш да продължаваш по същия метод напред. Не е ли това същинското благополучие? Не е мъчно да се научи доволното мислене. Достатъчно е да се знаят неговите съществени правила.
Принцип на намеренията
Много важно е човек да има откровено желание да пренастрои съзнанието си. Скептиците, посещаващи психоаналитик с предварителната настройка: „ Много добре знам какъв съм, да те забележим по какъв начин ще ме промениш! ” по-скоро в никакъв случай няма да съумеят да превключат на положителна вълна. Иска ти се да си трагичен, харесва ти да ровиш в страданията си? Моля, всеки самичък е гробар на щасието си! Някои ще възразят, че подобен метод е нечовечен. Но човек не трябва да бъде „ ощастливяван ” принудително.
Принцип на промяната на фокуса
Състои се в това да се научим да виждаме всеки занимателен, положителен, прелестен момент от деня ни и да фокусираме вниманието си върху него най-малко за секунда. И въображаемо да си споделяме: „ Днес в действителност е един прекрасен ден! ”. А в края на деня, преди сън, да си напомним като на кино лента най-приятните моменти, да ги запечатаме в мозъка си и още един път да им се порадваме.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР