Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви днес, че новият

...
Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви днес, че новият
Коментари Харесай

Здравният министър на Великобритания: Новият щам на COVID е извън контрол

Британският министър на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи през днешния ден, че новият вариант на новия ковид е "извън надзор ". Така той оправда карантинните ограничения в Лондон и част от Англия, които съгласно него биха могли да продължат до всеобщото имунизиране, съобщи Франс прес.

За жал новият вариант на вируса е отвън надзор. Ние би трябвало да си върнем контрола и единственият метод това да стане е още веднъж да ограничим обществените контакти, съобщи Ханкок в ефира на Скай нюз, предава Българска телеграфна агенция.

Вчера държавното управление на консерватора Борис Джонсън разгласи, че още веднъж вкарва карантина в Лондон, в Югоизточна Англия и в част от източната й част. Това ще принуди над 16 милиона британци да си останат вкъщи и да се откажат от коледните срещи.

Мутиралият вид на новия ковид е бил открит още през септември и към този момент се популяризира по целия свят. Това заяви през днешния ден специалистът на Световната здравна организация Мария ван Керкхове в изявление за Би Би Си.

Англия откри този вид на вируса през септември в Югоизточна Англия. Свидетели сме по какъв начин непрекъснато се появяват нови разновидности на ковид. Важно е да ги изследваме, да забележим по какъв начин се популяризират и какви са следствията от тях, добави тя. Новият вид на КОВИД-19 е бил регистриран с изключение на във Англия в Дания, Нидерландия и Австралия, сподели още здравният специалист.

Новият вариант на ковид е с до 70% по-заразен

Броят на умрелите от началото на епидемията от затрудненията от новия ковид във Англия надвиши 67 000 и кралството се подрежда на второ място в Европа в тази мрачна статистика след Италия. Заразените с патогена в Обединеното кралство към този момент са над 2 милиона.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР