Британският медиен регулатор Ofcom ще настоява тази седмица за антитръстово

...
Британският медиен регулатор Ofcom ще настоява тази седмица за антитръстово
Коментари Харесай

Официално: Лоднон разследва Amazon и Microsoft за дуопол в облака

Британският медиен регулатор Ofcom ще упорства тази седмица за антитръстово следствие на господстващото състояние на Amazon и Microsoft на английския пазар за облачни калкулации, настояват източници на Reuters.

Двата софтуерни колоса имат общ пазарен дял от 60-70% от английската промишленост в сферата. В същото време техният непосредствен съперник, Гугъл на Alphabet, има близо 10%.

Желанието на Ofcom за антитръстова инспекция, за която регулаторът за първи път загатна през април, ще бъде поместено в окончателния му отчет по тематиката, който ще бъде оповестен в четвъртък.

Ofcom предизвестява, че настоящето положение на английския пазар на облачни калкулации затруднява някои съществуващи клиенти да се договорят за по-добри условия със своя снабдител.

Техническите ограничавания и отстъпките, които предизвикват клиентите да продължат да употребяват един снабдител за всички свои потребности, даже когато има по-добри други възможности, могат да се смятат за антиконкурентни, считат от Ofcom.

" Изразяваме угриженост, че рестриктивните мерки върху опцията на клиентите да употребяват повече от един снабдител могат да затруднят по-малките снабдители на облачни услуги да печелят дял и да се конкурират с пазарните водачи ", се споделя в отчет на институцията по-рано тази година.

И Amazon, и Microsoft по-рано обявиха, че ще продължат да работят с Ofcom преди публикуването на окончателния отчет. Microsoft към този момент показа отговор от 58 страници, в който се показва, че следствието в последна сметка може да навреди на потребителите.

" Би било изключително презрян резултат, в случай че предприятията и клиентите от обществения бранш в Обединеното кралство се сблъскат с по-малко витални и конкурентни облачни решения на международната сцена от тези, които са разполагаем на техните съперници в Европейски Съюз, Съединени американски щати и Китай ", се споделя в него.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР