Британският изход от Европейския съюз без споразумение с Брюксел ще

...
Британският изход от Европейския съюз без споразумение с Брюксел ще
Коментари Харесай

БВП на Великобритания ще падне с 8% при твърд Brexit, смятат предприемачи

Британският излаз от Европейския съюз без съглашение с Брюксел ще докара до дълготрайни отрицателни последствия за английската стопанска система - спад на Брутният вътрешен продукт от съвсем 8%, загуба на хиляди работни места.
Това се оповестява от The Guardian по данни на Конфедерацията на английската промишленост (CBI).
Съюзът на водещите бизнесмени от Обединеното кралство разгласи тези данни в очакване на гласуването, планувано за 15 януари по плана за съглашение за изискванията на Brexit в Камарата на общините на английския парламент.
Депутатите от долната камара трябваше да изразят мнение по договорката през първата половина на декември, само че министър председателят Тереза Мей отсрочи гласуването за третата седмица на януари, страхувайки се от проваляне.
Настоящото съглашение сред Лондон и Брюксел, съгласно основния изпълнителен шеф на CBI Каролин Феърбърн, е изрично решение на проблемите, защото обезпечава временен интервал и ще разреши да се избегне " извънредно разрушителна " обстановка за стопанската система.
Тя приканва парламентаристите да „ защитят сигурността и просперитета на страната “ и да не се управляват само от политически съображения.
По-рано в най-лошия сюжет ръководителят на Английската банка Марк Карни направи сходна прогноза при положение на овакантяване на кралство от Европейски Съюз.
Той предизвести английските парламентаристи, че Англия може да се сблъска с нарастване на цените на питателните артикули приблизително с 10%.
Британската Централна банка също не изключи в тази ситуация на „ корав “ Brexit рухването на английския паунд с 25%, безпорядък на границите и загуба на всички търговски съглашения, които Англия има като член на Европейски Съюз с други страни. При този вид до 2023 година Брутният вътрешен продукт на страната ще бъде с 8% по-нисък от последните прогнози на банката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР