Британският държавен секретар по въпросите на културата, медиите и спорта

...
Британският държавен секретар по въпросите на културата, медиите и спорта
Коментари Харесай

Британската държава ще се намеси в продажбата на емблематичната медийна група „Телеграф”

Британският държавен секретар по въпросите на културата, медиите и спорта Луси Фрейзър разгласи, че ще се намеси в договорката за придобиване на медийната група " Телеграф " от капиталовия фонд от Абу Даби " Ред Бърд ИМИ " (Red Bird IMI), на съображение отбрана на публичния интерес, защото продажбата може да се отрази на точното показване на новините и свободата на словото , съобщи Ройтерс.

Британското държавно управление уведоми с писмо " Ред Бърд ", че държавният секретар е обезпокоена от опцията фондът да въздейства на активността на " Телеграф " .

" Представляваното от мен ведомство изпрати писмо до семейство Баркли и " Ред Бърд ИМИ ", настоящия и бъдещия притежател на " Телеграф Медия Груп " (Telegraph Media Group), с цел да ги уведоми, че издавам съобщение за интервенция по отношение на публичния интерес (Public Interest Intervention Notice) ", уточни Фрейзър.

Десният вестник " Дейли телеграф " и списание " Спектейтър " , които са обичани на политиците от ръководещата Консервативна партия, се продават, откакто през юни банковата група " Лойдс " (Lloyds Banking Group) пое контрола над изданието след нескончаем спор с някогашните притежатели, семейство Баркли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР