Британските строителни компании отчитат в края на миналата година забавяне

...
Британските строителни компании отчитат в края на миналата година забавяне
Коментари Харесай

Отчитат забавяне на британската строителна активност

Британските строителни компании регистрират в края на предходната година закъснение на експанзията в бранша предвид на по-слаб напредък на жилищното строителство, утежняване на строителството с комерсиална цел и застоялост при инфраструктурните планове, сочат резултати от последно изследване на организация IHS Markit, осведоми БНР.

Индексът PMI, измерващ строителната интензивност на Острова, спадна през декември до 52,2 пункта от 53,1 пункта през ноември (5-месечен връх) и при упования за малко по-скромно намаляване към 52,5 пункта.

Агенция Markit обаче означи, че новите строителни поръчки са нарастнали с най-силно движение от май 2017-а година, до момента в който покупките на строителни материали са отчели най-здрав напредък от повече от две години насам, което е знак за по-нататъшна агресия в бранша в директно бъдеще.

Балансът на фирмите, които чакат повишаване на производството през идващите 12 месеца остава в едно от най-ниските равнища от 2013-а година насам, в следствие най-много на терзанията към вероятностите за стопанската система на Англия с приближаване на формалното излизане от Европейски Съюз през март следващата година.

Трябва да се има поради, че строителството на Острова образува едвам към 6% от английската стопанска система. Във вторник организация Markit регистрира малко по-силно от предстоящото закъснение и на английската промишлена интензивност през декември, като съответният показател PMI се намали до 56,3 пункта от 58,2 пункта през ноември (най-високо равнище от август 2013-а година).

По-ясен знак за положението на стопанската система на Англия в края на отминалата година обаче ще бъде даден в четвъртък (4-ти януари), когато организацията ще показа резултати от своето значимо изследване за бизнес интензивността в английската сфера на услугите през декември.

Британската лира съвсем не реагира на днешните данни, като бележи едва оттегляне по отношение на американски $, само че нараства внимателно по отношение на еврото. Паундът се намалява с 0,2% към 1,3562 $, откакто при започване на европейската търговия нарастна за малко до нов 4-месечен връх към 1,3612 равнището. В същото време еврото се търгува към 10-дневно дъно от 0,8848 английски лири, отдалечавайки се от вчерашен 5-седмичен връх към 0,8917 равнището.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР