Британските служби предупреждават, че нивото на заплаха от тероризъм към

...
Британските служби предупреждават, че нивото на заплаха от тероризъм към
Коментари Харесай

МИ5 предупреждава: Заплахата от тероризъм е на невиждано ниво

Британските служби предизвестяват, че равнището на опасност от тероризъм все още е на толкоз висока степен, каквато не е имало до момента. Думите са на шефа на авторитетната в интернационален мащаб работа за вътрешно разузнаване МИ5.

Оказва се и че спецагенцията се сблъсква с голямо количество работа, с цел да противодейства на терористичната опасност. Само в границите на първите 6 месеца на тази година задържаните по съмнение в тероризъм са близо 380, съобщи Нова телевизия. А през това време във Англия имаше и атентати. Равносметката демонстрира, че единствено тази година 36 души са починали при четири набези в Лондон и Манчестър.

Предупреждението не идва за първи път. Освен това сходни неведнъж към този момент отправяха и от френските спецслужби. Страната също постоянно става жертва на кървави атентати. Основните опасности са локални жители, които са били радикализирани. Паралелно с това обаче се предизвестява и за завръщащи се в Европа от Сирия и Ирак джихадисти. Само преди няколко дни даже у нас бе хванат сириец, който е имал български паспорт от 2008 година Оказа се, че той се е бил в родината си на страната на " Ислямска страна " и даже е бил пълководец на бойци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР