Британските медии днес коментират факта, че тримата арестувани за шпионаж

...
Британските медии днес коментират факта, че тримата арестувани за шпионаж
Коментари Харесай

бТВ: Двама от шпионите в Англия свързани с Възраждане, един - с БСП

Британските медии през днешния ден разясняват обстоятелството, че тримата задържани за шпионаж в интерес на Русия български жители са взели участие в изборите зад граница.

По неофициална информация на бТВ двама от упрекнатите са свързани с партия „ Възраждане “, а един – с Българска социалистическа партия. И тримата са взели участие в изборите през 2015 година.
-->
Иначе тримата българи са имали подправени документи от към 10 страни, излиза наяве още от английски медийни изявления.

От Скотланд Ярд са разкрили подправени прескарти и брандирани облекла на два известни телевизионни канала. Твърди се, че контраразузнаването МИ-5 е предало информацията от профилираното следствие на полицията. Това става и мотив и за арестите на петима души през февруари. От тях единствено трима остават в ареста.

Към момента Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са упрекнати за владеене на 19 подправени документа, които са употребявани с „ непозволени планове “ – включително паспорти, персонални карти и други документи от близо 10 страни.

Медиите във Англия цитират информация, че подправянето е ръководено от 45-годишния Русев. В къщата му за посетители в Норфолк следователите са разкрили съоръжение за изработването на подправените документи.

Българите, които чакат да се изправят пред съда през идната година, са били засечени и в апартамент в Лондон, ситуиран наоколо до военната база Нортхолт. Тя е известна с това, че постоянно се употребява от министри, задгранични държавни глави и членове на кралското семейство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР