Британските адвокати гласуваха за започване на стачни действия през септември.

...
Британските адвокати гласуваха за започване на стачни действия през септември.
Коментари Харесай

Адвокати започват стачка от септември

Британските юристи гласоподаваха за започване на протестни дейности през септември. Спорът с държавното управление е за заплащането, изискванията на работа и финансирането на правната помощ, съобщи БНР.

Стачката на Криминалната адвокатска гилдия ще стартира на 5 септември като няма избран период за приключването ѝ. Очаква се стачката да забави хиляди каузи. До момента имаше откъслечни некоординирани протестни дейности на юристите.

Голямо болшинство от Криминалната адвокатска гилдия в този момент гласоподава за цялостна стачка и единствено малко на брой пожелаха да се резервира досегашната процедура. Заместник-председателят на колегията Кърсти Бримлоу съобщи, че стачката е краен, само че неминуем ход, тъй като юристите са обект на непрекъснати ограничавания и приходите им са спаднали с 28% от 2006 година насам.

Тя добави, че доста от делата се бавят, тъй като няма задоволително юристи по отбраната или обвиняването и решението на трудовия спор е инжектиране на повече средства. Заместник-министърът на правораздаването Сара Дайнс обаче съобщи, че решението за стачка е безпричинно и от ден на ден нарушители ще не престават да бъдат неосъдени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР