Британски учени направиха списък с най-полезните продукти, богати на антиоксиданти

...
Британски учени направиха списък с най-полезните продукти, богати на антиоксиданти
Коментари Харесай

Свинските пръжки са полезни за сърцето

Британски учени направиха лист с най-полезните артикули, богати на антиоксиданти и хранителни субстанции. Според експертите би трябвало да осигуряваме тези артикули на тялото ни най-малко един път седмично.

В този лист влизат и артикули, които до неотдавна се смятаха за неособено потребни, да не приказваме пък за здравословни. Така да вземем за пример преди всичко в листата на учените са пуканките.

Според тях те съумяват да предпазят организма ни от злокачествени болести, както и от проблеми със сърдечно-съдовата система. Този артикул съумява да контролира равнището на захарта в кръвта.

Освен това пуканките понижават концентрацията на неприятен холестерол в кръвта. А това, че съдържат доста витамини от групата В е потребно от позиция на това, че вършат индивида по-енергичен.

Фъстъченото масло, което е обичано на всички фенове на американски филми, пази тялото ни от най-различни болести на стомаха и сърдечни проблеми с помощта на мононенаситените мазнини, които съдържа.

 Боб

Освен това в него има белтъчини, влакнини и соли на фолиевата киселина. Ако го консумирате пет пъти в седмицата, ще намалите риска от инфаркт и сърцетуптене.

Консервираният задушен фасул също е във вълшебния лист, защото съдържа доста белтъчини, неразтворими влакнини, желязо и калций, с помощта на които се поддържа здравето на мускулите и костите.

А в случай че фасулът е задушен с доматен сос, той се трансформира в превъзходен източник на ликопен – естествен органичен пигмент от групата на каротиноидите, който има блестящо изразени антиоксидантни свойства и пази от заболявания на сърцето и на простатата.

В суперсписъка е попаднало също по този начин и сладко от ябълки, както и това от малини. Те съдържат много пектин, който отстранява проблемите, зараждащи около запека, и облекчава доста лекуването на ангините.

Освен това в листата на учените са и картофите от вид Ръсет, които съдържат доста огромно количество калий, както и свинските пръжки, защото са потребни за сърцето поради белтъчините и моно и полиненаситените мазнини.

Сред челните позиции се подрежда и сиренето Чедър, богато на фосфор, цинк, рибофлавин, витамин В12 и А. То обезпечава 25 на 100 от дневната норма калций и възвръща салдото на киселини и основи в устната празнина.

Хрянът, настояват английските учени, с помощта на високото равнище на витамин С и глюкозинолатите, усъвършенства храносмилането и функционалностите на черния дроб и защищава от доста болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР