Британската полиция арестува 209 екоактивисти от организацията Extinction Rebellion в

...
Британската полиция арестува 209 екоактивисти от организацията Extinction Rebellion в
Коментари Харесай

Масови арести на екоактивисти в Лондон заради протести

Британската полиция арестува 209 екоактивисти от организацията Extinction Rebellion в Лондон поради провокирания от тях безпорядък, оповестява The London Evening Standard, представен от Агенция " Фокус ".
Активистите блокираха редица пътищата и мостовете в английската столица и предизвестиха, че дейностите им може да доведат до " нарушение на услугите на метрото за наблягане на екологичните произшествия ". Те се извиниха на жителите за породените неудобства, само че обясниха, че дейностите им са нужни, с цел да принудят държавното управление да извърши настояванията им. " При всевъзможни други условия не бихме и мечтали да засегнем придвижването на метрото, само че това е незабавна обстановка “, разясниха деятелите.
Полицията в английската столица се опита да ограничи периметъра на деяние на екоактивистите, само че мнозина от тях са отказали да се подчинят на разпорежданията и блокираха прекосяването по основния мост Ватерло.

Loving the @ExtinctionR protests in London today - pretty much the friendliest protest of all time. Go guys! ✊#extinctionrebellion pic.twitter.com/E568A7F48O
— Stuart Fowkes (@stuartfowkes) 16 април 2019 година
Кметът на Лондон Садик Хан предизвести деятелите да не пречат на придвижването на лондонското метро. В изказването си той акцентира: " Изключително съм угрижен за проектите, които някои протестиращи имат за нарушение на придвижването на лондонското метро. От решаващо значение е да накараме повече хора да употребяват публичния превоз, да вървят пешком или да употребяват колела, в случай че желаеме да се оправим с изключителните обстановки, свързани с климата - и милиони лондончани зависят от подземната мрежа за ежедневния си живот в нашия град ".
Британската транспортна полиция сподели по-твърда позиция, като предизвести екоактивистите, че " няма да толерира " дейности, които засягат " милиони хора ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР