Британската лира отчете 28-месечен спад. Инвеститорите реагираха с тревога на

...
Британската лира отчете 28-месечен спад. Инвеститорите реагираха с тревога на
Коментари Харесай

Над 2-годишен срив на паунда, ЕС вярва, че Джонсън блъфира за Брекзит

Британската лира регистрира 28-месечен спад. Инвеститорите реагираха с паника на ескалиралата реторика на държавното управление на английския министър председател Борис Джонсън, което предизвестява Брюксел, че Англия ще напусне Европейски Съюз без съглашение, в случай че не бъдат контрактувани промени, написа " Гардиън ".

Вчера лирата паднат под 1.23 по отношение на щатския $ и под 1.10 по отношение на еврото по време на интернационалната търговия. В същото време английският кабинет стартира срещи за приготовление на страната за Брекзит без съглашение.

Борис Джонсън още веднъж отхвърли защитния механизъм за Ирландия.

Не можем да приемем защитния механизъм, беше отритнат на три пъти, съглашението за овакантяване е мъртво, всеки осъзнава това, разяснява той по време на аудиенция в Шотландия и акцентира, че има опция за ново съглашение, за по-добра договорка.

Инвеститорите обаче не са сигурни и лирата продължи да пада тази заран, като изгуби 0,7% от цената си по отношение на щатския $ и 0,6% по отношение на еврото. Един паунд се разменя за 1.2119 щатски $ тази заран - най-ниското равнище от 17 януари 2017 година Вчера вечерта паундът се обезцени до равнище от март 2017 година - 1.2216 щатски $.

В същото време Европейски Съюз не демонстрира предпочитание да извърши настояванията на Борис Джонсън. " Сън " написа, че европейските водачи считат, че Джонсън се пробва да ускори натиска и да получи огромни отстъпки за Брекзит преди срещата на върха на Европейски Съюз през октомври.

Високопоставен източник от Европейски Съюз разяснява пред вестника, че в Брюксел преглеждат риториката за Брекзит без договорка като блъф.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР