Британската кралица посети новия самолетоносач на кралския военноморски флот преди

...
Британската кралица посети новия самолетоносач на кралския военноморски флот преди
Коментари Харесай

Британската кралица се качи на самолетоносач

Британската кралица посети новия самолетоносач на кралския военноморски флот преди първото му оперативно корабоплаване до Източна Азия, съобщи ДПА. Самолетоносачът " Кралица Елизабет ", който е на кей в Портсмът, потегли на седеммесечно корабоплаване, по време на което ще спре в 40 страни, в това число Индия, Япония и Южна Корея, съобщи Нова телевизия.

На борда има няколко изтребителя. Съдът ще бъде ескортиран от военни кораби, подводница и 14 хеликоптера на Военноморски сили. Премиерът Борис Джонсън се качи на самолетоносача и сподели, че плаването на кораба до Източна Азия по никакъв метод не е конфронтационен жест към Китай, а по-скоро цели подсилване на интернационалното морско право.

Самолетоносачът, който коства на Англия 3 милиарда лири (4,2 милиарда долара), е кръстен на кралица Елизабет Първа, която ръководи през 16 век, когато британците удържат огромна победа над испанската армада. Англия разгласи неотдавна, че ще насочи вниманието си към Източна Азия като част от новата си външнополитическа и отбранителна тактика - стъпка, която се възприе като отговор на възходящото въздействие на Китай в региона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР