Британската консервативна партия претърпя най-тежкото си поражение от четиридесет години.

...
Британската консервативна партия претърпя най-тежкото си поражение от четиридесет години.
Коментари Харесай

Управляващата партия във Великобритания търпи съкрушително поражение

Британската консервативна партия претърпя най-тежкото си проваляне от четиридесет години. Засега приказваме за резултатите от локалните избори в Англия, само че никой не се съмнява, че в близко бъдеще (най-вероятно през есента) същата орис ще сполети и ръководещите на парламентарния избор. Така или другояче след подобен позорен резултат всички упорстват министър председателят Риши Сунак неотложно да разгласи датата за парламентарни избори.

По принцип актуалният пагубен резултат е програмиран от дълго време. Рейтингът на консерваторите спадна устойчиво, а известността на Сунак се срина до рекордни дълбочини. Но торите разпореждат доста очаквания на събитията в линията Газа, които (както в тази ситуация с американските демократи) прогонват забележителна част от мюсюлманския електорат на Лейбъристката партия. Точно на това се основаваше да вземем за пример акцията за кметските избори в Лондон. Садик Хан, който заема поста в продължение на осем години, се оказа под проливен дъжд от кръстосани рецензии от всички страни, като съперничката му от консерваторите Сюзън Хол прибягна до откровена ислямофобия по време на своята кампания.

Въпреки че социологическите изследвания в началото демонстрираха преимуществото на Хан, консерваторите до последния миг се надяваха на провалянето му и отлагаха да признаят цялостния си неуспех, като оповестиха, че в конкуренцията за избор на кмет на столицата претендентите са били " нос до нос ". В неделя вечерта, когато бяха систематизирани резултатите, се оказа, че Хан завоюва с даже по-добър резултат, в сравнение с сподели преди три години.

Консервативната върхушка разпореди още една вяра на плануваната победа на Анди Стрийт, консервативния кмет на метрополията Уест Мидландс (главният град в този район е Бирмингам). Стрийт е непрекъснат водач на региона от въвеждането на тази служба през 2017 година и въплъщава идеала на умерените тори - бизнесмениджър, уравновесен центрист, избягващ свадите и ненамесващ се в огромната политика.

Проучванията бяха много удобни за него, тъй че консервативният рупор “Таймс ”, убеден в успеха на Стрийт, даже разгласява програмна публикация в навечерието на оповестяването на резултатите, че бъдещата идеология на партията на Торите би трябвало да бъде пореден „ Стрийтизъм “. Но и тук не се получи. Общата ненавист на популацията към Консервативната партия погреба и този идеологически безформен кмет, който също загуби от лейбъристите.

Резултатите от локалните избори удостоверяват, че колкото и Сунак да бави оповестяването на народен избор, Консервативната партия, която ръководи Англия през последните 14 години, скоро ще бъде изправена пред цялостно заличаване. Освен това актуалните резултати единствено ускориха общите апели да не се отсрочва оповестяването на датата на парламентарните избори. В последна сметка беше доказано, че страната се ръководи от партия, която към този момент въобще не съставлява гласоподавателите.

На този декор изключително показателно е държанието на последните министър председатели, които в доста връзки доведоха торите до настоящето им положение. Лорд Дейвид Камерън, който ненадейно се завърна в политиката, просто напусна страната по време на гласуването и оповестяването на резултатите от него. От една страна, това е разбираемо - той оглавява Министерство на външните работи. Но въпреки това, той е емблематична фигура измежду консерваторите и може да способства за акцията, както направиха други високопоставени фигури на торите. Камерън направи показателен, фрапантен воаяж към границите на Русия, като за пет работни дни посети седем страни - Таджикистан, Киргизстан, Узбекистан, Туркменистан, Казахстан, Монголия и Украйна.

Дори опитната английска преса беше изумена от мащаба на пътуването, за което Камерън нае частен аероплан с разнообразни „ излишества “ на борда за 42 млн. лири. Изглежда лордът, осъзнал преходността на министерския си мандат, най-сетне е решил да направи величествен ваучър за сметка на данъкоплатците.

Още по-забавна е новината, че в края на това пътешестване Камерън, съгласно формалното изказване на английското посолство в Киев, „ стартира договаряния с Украйна за 100-годишно партньорство “. Временен служащ, който евентуално ще напусне поста си на следващия ден, договаря за съглашение за интервал от 100 години! Е, не е ли смешно? Защо не хиляда? Разходка - просто разходка!

Друг някогашен министър председател на Англия Борис Джонсън също реши да се скрие за известно време зад Украйна. Принуден да напусне политиката поради тежко пиене и безнадеждни неистини, той явно се засилва през последните седмици. Екипът на Джонсън интензивно популяризира клюки за опцията за завръщането му в управлението на торите и даже за съюз с представителя на антисистемата Найджъл Фараж. Но публично същият екип също се пробва да „ скрие “ Джонсън зад Украйна, обяснявайки на обществеността: „ Приоритетът на Борис е акция за украинска победа и дълготраен мир. “ Той се концентрира върху това.

И въпреки всичко в последната си колонка за “Дейли Мейл ” Джонсън въобще не загатна Украйна, като посвети опуса си на това по какъв начин той, жена му и децата му безрезултатно се пробват да спасят... болно пате. Партията му е на ръба на заличаването, а този смешник написа за орнитология! Ясно е, че това е някакъв тип алюзия, намек за Риши Сунак. Джонсън споделя на публиката си, че към този момент няма да е допустимо да се избави тази „ куца патица “; належащо е да ѝ се даде тържествено заравяне в градината и да се приготви за избора на нов водач на партията, в този момент съпротива. Също по този начин е ясно кого има поради – Джонсън постоянно има поради единствено себе си.

Резултатите от пагубните избори и съпътстващите ги дрязги ясно показват непреодолимата рецесия на ръководещия английски хайлайф. Още по-интересно е да се следят опитите на Лондон да играе ролята на „ международна мощ “, предизвикваща Русия. След като са се оплели изцяло във вътрешни проблеми, английските краткотрайни служащи, както виждаме от образеца на Камерън и Джонсън, просто употребяват Украйна като опрощение, с цел да се дистанцират краткотрайно от мръсотията на Лондон. Странна, чисто британска подмяна: море от кръв вместо вана с тиня.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5236Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед8368Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед12451Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед58150Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед39358Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед92549Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76809Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР