Кадри: БТВОгромен брой въпроси бяха зададени тази вечер в епизода

...
Кадри: БТВОгромен брой въпроси бяха зададени тази вечер в епизода
Коментари Харесай

Рекорд! Ники Кънчев зададе 25 въпроса в едно предаване

Кадри: БТВ

Огромен брой въпроси бяха заложени довечера в епизода на „ Стани богат “. По-паметливи почитатели на предаването са безапелационни, че броя от 25 е връх. Любопитното е, че единствено 10 от тях бяха от лесните до 500 лв., а цели 15 бяха за суми над тях.


Първа в стола на благосъстоянието седна Анелия Тодорова, която продължи играта си от през вчерашния ден, стартирайки през днешния ден с въпрос за 1500 лв.: „ В коя страна се намира интензивният вулкан Попокатепетъл? “ – Исландия, Мексико, Конго или Италия. Тя се обади на другар, който й сподели правилния отговор – Мексико.


`); break case width
Следващото запитване се оказа елементарно за нея, макар че бе на футболна тема: „ Кой футболен тим има най-вече трофеи от Шампионската лига на УЕФА? “ Анелия незабавно уточни Реал Мадрид в конкуренцията на Милан, Ливърпул и Байерн Мюнхен.



Така тя си подсигурява заключените от нея 2000 лв., а по-късно бе запитана „ Към кого е отправено предизвестието на Тит Вестриций Спурина „ Пази се от Мартенските иди! “ – Цезар, Клеопатра, Иисус Христос или Александър Македонски. Участничката повика мъжа си от публиката и дружно с него избраха Цезар, което се оказа правилно.



За 5000 лв. Ники Кънчев я пита: „ Кой издава албум, на чиято обложка се виждат окървавени очила, чаша вода и Сентръл парк в Ню Йорк? “ Вариантите бяха Доли Партън, Мик Джагър, Дейвид Боуи и Йоко Оно. Тодорова се спря на Мик Джагър, само че правилен се оказа Йоко Оно.



След нея на стола против Ники Кънчев седна Йорданка Анастасова от Казанлък. Тя е баба на седем внука и два правнука, като е била 33 години учителка.



След като мина без проблем през първите пет въпроса, тя бе запитана „ Какво предизвиква ежедневните океански приливи и отливи? “ – Вятърът, Земетресенията, Слънчевото греене или Луната. Участничката незабавно уточни вярно Луната.



„ Съдържанието на какво дефинира дали виното е изсъхнало или не? “, я пита по-късно водещият, а вариантите, които й даде, бяха Танини, Сулфити, Захарта или Алкохол. Дамата не съумя да се сети и изиска жокер „ 50:50 “, благодарение на който вярно избра Захар.



Тя заключи 2000 лв. като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе: „ На крайбрежията на кой географски обект се намират столиците на две европейски страни и вторият по величина град в Русия? “ – Река Нева, Берингов пролив, Фински залив или Беренцово море. Бившата учителка вярно избра Фински залив и по този начин продължи напред.



„ Кой британски публицист се ражда в посолството на Англия в Париж и живее дълги години във Франция? “, я попита по-късно Кънчев, а вариантите бяха Ръдиард Киплинг, Съмърсет Моъм, Чарлз Дикенс и Дъглас Адамс. Тук Анастасова първо се обади на другар – Кирил Койчев, който не съумя да й помогне, а по-късно повика и щерка си от публиката. С нейна помощ вярно избра Моъм.



„ От коя фолклорна област е хорото джангурица? “, бе въпросът за 5000 лв., а вероятните отговори – Северняшка, Добруджанска, Пиринска и Шопска. Тя реши да рискува с Шопска, само че правилен се оказа Пиринска и си потегли с 2000 лв..



Последен за довечера участник бе графичният дизайнер Мартин Георгиев. След първите пет въпроса той бе запитан: „ За коя тенисистка е женен Енрике Иглесиас? – Мария Шалапова, Анна Курникова, Щефи Граф или Винъс Уилямс. Мъжът изключи Уилямс и Граф, а благодарение на „ 50:50 “ вярно избра Курникова.



„ Между кои две страни се води Зимната война в интервала 1939 година – 1940 г? “, го попита по-късно Кънчев, а Георгиев вярно избра Съюз на съветските социалистически републики и Финландия в конкуренцията на Норвегия и Швеция, Литва и Латвия и Германия и Швеция.

Осмият въпрос бе „ Мадрид и София са единствените две столици в Европейски Съюз, които са ситуирани: “ – В подножието на планина, На над 500 метра височина, До 100 км от границата или В пояс с сдържан климат. Тук Мартин повика приятелката си от публиката, която го насочи вярно към надморската височина.

След това той заключи 3000 лв. като втора сигурна сума, а питането за нея бе: „ Кой от изразите не е част от известна творба на Джордж Оруел? “ – Войната е мир, Свободата е иго, Невежеството е мощ и Любовта е полуда. Той се насочи към Любовта е полуда, само че реши да се подсигури, обаждайки се на другар, който удостовери този отговор и по този начин Георгиев продължи нагоре.

За 5000 лв. въпросът бе „ Фрагменти от кое от Седемте чудеса на света се съхраняват в английския музей в Лондон “ – Мавзолея в Халикарнас, Родоския исполин, Статуята на Зевс в Олимпия или Александрийския фар. Той избра първия отговор и по този начин се класира за въпрос за 10 000 лв.:

„ Кой гледа по какъв начин нацистите горят книгите му, разпознат е от студент в тълпата и му се постанова да бяга, с цел да се избави? “ Тук участникът се отхвърли, тръгвайки си с 5 000 лв. в джоба. Извън играта уточни Бертолт Брехт, а правилен се оказа Ерих Кестнер.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР