Бразилският сенат прие първия в страната закон за регулиране на

...
Бразилският сенат прие първия в страната закон за регулиране на
Коментари Харесай

Бразилия прие закон за регулиране на криптовалутите

Бразилският сенат одобри първия в страната закон за контролиране на криптовалутите, предава електронното издание Cointelegraph.

Законопроектът би трябвало да бъде утвърден и от Ккамарата на депутатите, след което да бъде подписан от президента Жаир Болсонаро, с цел да влезе в действие.

Това се чака да стане до края на 2022 година

Нормативният акт ще сложи основата за основаването на регулаторна рамка за крипто промишлеността в страната. Той беше препоръчан за първи път от народния представител Аурео Рибейро през 2015 година

Сенатът в Бразилия удостовери, че изпълнителната власт ще дава отговор за формулирането на правила за крипто активите, като за задачата може или да бъде основан нов регулатор, или новите пълномощия да бъдат делегирани на Комисията за скъпи бумаги и тържища или на Централната банка на Бразилия.

По време на разискванията на новия закон особено внимание беше обърнато на наказванията и глобите за измами с криптовалути.

"Наказанията би трябвало да са пропорционални на размера на вредите от този тип закононарушения. Така че всеки, който е направил закононарушение за 1 милиард щатски $, причинявайки вреди на хиляди хора, ще понесе по-голямо наказване от този, който е засегнал имущество на по-малко стойност “, съобщи един от създателите на законопроекта сенатор Флавио Арнс.

Пазарът на криптовалути в Бразилия възлиза на над 40 милиарда $.

Сенаторите разискаха и тласъците за фирмите, занимаващи се с рандеман на криптовалути. Очаква се вносът на устройства и съоръжение за крипто "миньорите " в страната да бъде освободен от налози.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР