Бразилският национал Каземиро е уверен, че националният тим на неговата

...
Бразилският национал Каземиро е уверен, че националният тим на неговата
Коментари Харесай

Каземиро: Неймар е важен, но има кой да го замени

Бразилският национал Каземиро е убеден, че националният отбор на неговата татковина може да се оправи без Неймар в груповата фаза на Световното състезание по футбол.

Той поддържа „ звездата на тима “ да се възвърне в точния момент за решителната фаза на Мондиал 2022, написа организация ДПА.

Контузия на глезена извади Неймар от игра при успеха на Бразилия над Сърбия с 2:0 на старта на шампионата в Катар. Той сигурно ще пропусне срещата с Швейцария в понеделник, а евентуално и дуела с Камерун в петък. Все още не е ясно дали футболистът ще успее да се възвърне за мачовете от директните елиминации, само че лагера на Бразилия остават оптимисти.

„ Ако продължим да приказваме за Неймар, той ще остане тук поради значимостта си. Той е звездата на тима - този, който прави разликата. Но имаме и други сходни играчи – Рафиня, Винисиус, Ричарлисон. Имаме много варианти “, съобщи Каземиро пред бразилския вестник Globo.

„ Неймар е един от най-хубавите футболисти в света. За страдание няма да бъде на линия за идващия мач, само че имаме класни играчи, които да го заместят. Разбира се, не на неговото равнище “, добави Каземиро.

Той посочи и качествата на Лукас Пакета. „ Той е различен доста значим състезател за нас. Много динамичен, съвременен. Играе на разнообразни позиции “, изясни бразилецът.

„ Неймар и Данило работят денонощно, пробвайки се да се възстановят бързо. Те знаят, че са доста значими за нас. Имаме страхотни експерти, а здравето е преди всичко. Те ще създадат всичко допустимо, с цел да се върнат на 100 % колкото може по-скоро “, приключи Каземиро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР