Бразилската легенда Пеле е в основата на превръщането на футбола

...
Бразилската легенда Пеле е в основата на превръщането на футбола
Коментари Харесай

Чеферин изтъкна ролята на Пеле за превръщането на футбола в най-популярния спорт

Бразилската легенда Пеле е в основата на превръщането на футбола в най-популярния спорт в света. Това съобщи президентът на УЕФА Александър Чеферин, представен от пресслужбата на организацията. Пеле умря в четвъртък на 82-годишна възраст.
 Когато името на Пеле спря революция Когато името на Пеле спря революция
  " Ние сме надълбоко натъжени от загубата на Пеле, един от най-великите играчи на всички времена. Той беше първата международна суперзвезда в играта и посредством своите достижения на и отвън терена, той изигра ролята на пионер в превръщането на футбола в най-популярния спорт в света. Той доста ще липсва. От името на европейската футболна общественост: почивай в мир, Пеле ", сподели Чеферин. 
 Роналдо за Пеле: Твоят гений е учебно заведение, през което всеки би трябвало да премине Роналдо за Пеле: Твоят гений е учебно заведение, през което всеки би трябвало да премине
Едсон Арантес до Нашименто, прочут като Пеле, играе от 1956 до 1977 година като част от бразилския Сантос и американския клуб Ню Йорк Космос, като с екипа на Сантос става петкратен притежател на Купата на Бразилия, по два пъти печели Копа Либертадорес и Междуконтиненталната купа. 

Като част от бразилския народен тим Пеле е единственият троент международен първенец като състезател (1958, 1962, 1970). Той е вписан в Книгата на върховете на Гинес като създател на 1279 гола в кариерата си, неведнъж е приет за най-хубавия футболист на 20-ти век съгласно спортните медии, той е включен в разнообразни алегорични тимове на века.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР