Бразилската Azul Airlines (AD) е глобалният лидер в авиационната индустрия

...
Бразилската Azul Airlines (AD) е глобалният лидер в авиационната индустрия
Коментари Харесай

Azul Airlines е глобалният лидер в авиационната индустрия за 2022 г.

Бразилската Azul Airlines (AD) е световният водач в авиационната промишленост за 2022 година 88,93% от полетите й през годината са без закъснения, сочи изследване на консултантската компания Cirium, основана в Портланд, Орегон. Анализаторите й наблюдават над 35 милиона полета годишно, които съставляват над 97% от всички осъществени в международен мащаб.

На второ място е класирана японската ANA (88,61%), следвана от японския държавен транспортьор JAL (88%).

Индустрията през 2022 година бе изправена пред редица провокации, изключително в Европа и Северна Америка – доста самолетни компании и летища се сблъскаха с спирания и закъснения на полетите, а други – изключително тези в Азиатско-тихоокеанския район, занапред излизат от рестриктивните мерки, свързани с пандемията. Въпреки това доста самолетни компании и летища по света се оправиха с проблемите и регистрираха отлични резултати, настояват анализаторите на Cirium.

„ През 2022 година промишлеността трябваше да планува и да се оправи с неочакваното възобновяване на пътуванията. Когато то най-сетне се случи самолетните компании, летищата, доставчиците на аеронавигационни услуги и други заинтригувани страни, се изправиха пред казуса с дефицита на личен състав и задоволителен потенциал. Закъсненията и анулациите се трансфораха в съществена грижа за промишлеността. С течение на времето интервенциите се усъвършенстваха доста и 2023 година наподобява обещаваща за бранша ”, означи Джеръми Боуен, основен изпълнителен шеф на Cirium.

За втора поредна година Delta Air Lines (DL) – една от най-старите и най-големите самолетни компании в Съединени американски щати, основана в Атланта, Джорджия, е отличена с платинената премия за световни оперативни достижения. Тя е и районен водач за Северна Америка, наред с Thai AirAsia – за Азия и Тихия океан, Oman Air – за Близкия изток и Африка, Azul – в Латинска Америка, и Iberia – в Европа.

Японската StarFlyer е водещият световен нискотарифен транспортьор, а токийското летище Ханеда (HND) – едно от двете интернационалните летища, които обслужват полетите до столицата на Япония, е най-хубавото в света.

Първите четири места в европейската ранглиста са заети от испанските авиопревозвачи Iberia (IB), Air Europa (UX) и нискотарифните Iberia Express (I2) и Vueling (VY). Топ 5 затварят Austrian Airlines (OS).

Европейският водач Iberia e основан на летище Мадрид–Барахас. 85,87% от полетите му през предходната година са кацнали в точния момент през 2022 година Компанията, учредена през 1924 година, подписа съглашение за обединение с British Airways през 2010 година под името International Airlines Group (IAG) – третият по доходи авиационен холдинг. Двете самолетни компании обаче продължиха да летят под личните си марки.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР