Бойко Рашков излезе с поредните кьорфишеци днес, кръстени от него

...
Бойко Рашков излезе с поредните кьорфишеци днес, кръстени от него
Коментари Харесай

Поредният кьорфишек на Рашков: разкри, че собственици на строителни фирми си купили имоти със законни пари

Бойко Рашков излезе с следващите кьорфишеци през днешния ден, кръстени от него следствия. Става дума за придвижването на част от парите по предплатените заплащания за наем на техника и материали за строителството на автомагистрала „Хемус“. Министърът съобщи, че се базира на оперативна информация на Министерство на вътрешните работи, която няма никаква доказателствена стойност в съда. Освен това в „разкритията“ му не бе упоменат нито един политик от ГЕРБ.

Част от предплатените заплащания за градеж на лотове на Автомагистрала „Хемус“ са били употребявани за строителство на първокласни парцели, а други са били преведени в сметка в Обединените арабски емирства, съобщи Рашков, представен от БНР. Той не изясни това закононарушение ли е съгласно Наказателен кодекс и по кой член.

Вътрешният министър сподели и фотоси на комплекси, строени съгласно оперативната информация на Министерство на вътрешните работи с такива пари.

„Придобита е информация, че комерсиално сдружение, сключило контракт за инхаус процедура с „Автомагистрали“ ЕАД през месец юни 2021 година, е направило превод на 14 милиона и 700 хиляди лв. под формата на заем на друго комерсиално сдружение комерсиално, основано малко преди превода. Дружеството от своя страна построява първокласно вилно населено място. Според добита оперативна информация двете сдружения са тясно свързани с едно и също лице.“

Бойко Рашков посочи, че един от комплексите, издигнати с такива пари, се намира в София, а различен на към 100 километра западно от столицата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР