Бойко Борисов ще е следващият санкциониран по Магнитски“, заяви за

...
Бойко Борисов ще е следващият санкциониран по Магнитски“, заяви за
Коментари Харесай

САЩ закрива ГЕРБ: „Магнитски“ удря Бойко Борисов!

Бойко Борисов ще е идващият глобен по „ Магнитски “, съобщи за „ Галерия “ чудесно осведомен източник от деловите среди. Това щяло да се случи напълно скоро, евентуално даже преди изборите на 2 април.

Основанията за това са сигналите за корупция, в които се засяга някогашен български министър председател и по които няма развиване години наред.

Според политици става дума точно за Борисов. В неговите схеми са имали присъединяване към този момент глобеният по „ Магнитски “ Владислав Горанов. Ударът против финансовия министър на ГЕРБ бил последно предизвестие към Борисов.

Директна глоба за корупция против Бойко значи, че Съединени американски щати действително ще закрие партия ГЕРБ, която най-вероятно ще се разпадне на фракции към мощните на върха, от които ще се родят нови партии, отрочета на шайката, предвижда пък източник на Narod.bg.

След като пристигна съдбовната за гербопитеците вест за интонации по „ Магнитски “ Владислав Горанов, на нарочна конференция и очевидно обезпокоен от падащите прекомерно наоколо снаряди, Борисов изрично се разграничи от посочения като подкупен някогашен финансов министър от ГЕРБ.

„ Искам да припомня на тези, които злорадстват, че той беше освободен като министър, освободен като народен представител, и от този момент не взе участие в нито една листа на партията. Ние с това може да се включим. Ако има доказателства, има органи, които да проверяват “, пелтечеше Борисов.

Реклама

Разрастване на глобите планува и вицепрезидентът Илияна Йотова. „ Има сигнали, че описът по закона „ Магнитски “ ще продължи да нараства. Този лист е още едно доказателство за това, че не сме си свършили работата “, призна Йотова.

По думите й няколко национални събрания трябвало да одобряват съответното антикорупционно законодателство, което не се е случило.

В същия дух се изрече и правосъдният министър Крум Зарков, което надали е инцидентно.

Подобна прогноза даде и Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “. Според него много лица от българската политика липсват от листата „ Магнитски “ и той ще се разраства в посока ГЕРБ.

Припомняме, че при оповестяването на първите глобени по „ Магнитски “ Борисов беше засечен на посещаване в американското посолство. Анализатори изтълкуваха това като предизвестие от Съединени американски щати, че в България би трябвало да се организира правосъдна промяна, която да преследва корупцията дейно.

Поведението на ГЕРБ в последните парламенти обаче сподели работа тъкмо в противоположна посока и отговорът на Америка е удар по един от най-близките министри на Борисов.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР