Бойко Борисов се тресе от страх да се опита да

...
Бойко Борисов се тресе от страх да се опита да
Коментари Харесай

Бойко се уплаши: ГЕРБ оставя властта в ръцете на Румен Радев

Бойко Борисов се тресе от боязън да се опита да направи кабинет в пика на международната рецесия, породена от войната на Русия против Украйна.

Дълго президентско ръководство се обрисува пред България, сочи изследване на „ Филтър “ за настройките на парламентарно показаните партии и обединения в задаващото се 48-ото Народно заседание.

Въпреки ясно изразената позиция, че ще постъпят национално отговорно и ще създадат всичко допустимо да сформират държавно управление с цената на доста взаимни отстъпки, явно е, че от ГЕРБ мъчно ще сформират работещо управническо болшинство.

Медиаторите Соломон Паси и Росен Плевнелиев също удрят на камък при опитите си да доведат договарянията до сполучлив край. Основна пречка за съставянето на кабинет е твърдият отвод на „ Продължаваме промяната ” за каквато и да било колаборация с хунтата ГЕРБ.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев са безапелационни, че ще бъдат в съпротива. Подобна е позицията и на Българска социалистическа партия, само че от ГЕРБ така и така са на мнение, че не би трябвало да договарят със социалистите на Корнелия Нинова.

Ключовият състезател за сформиране на държавно управление е „ Демократична България ”, чиито водачи и най-много Христо Иванов повтарят през послете дни, че поддръжката на мандат е съвсем невъзможна.

Реклама

Самият Бойко Борисов също не пропуща да намекне, че за него сякаш небила допустима „ безпринципна коалиция ”. Бившият министър председател се пробва да оцелее и да запази шайката около свадите, тъй като непременно ще се опита да завоюва локалните избори следващата година.

В момента първите четири най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас, се ръководят от кметове на ГЕРБ и стремително се пълнят чекмеджета и черни каси.

За спечелилите от последните парламентарни избори са прекомерно притеснителни резултатите от конкуренцията точно в огромните градове. И в случай че във Варна и Бургас групировката на Бойко Борисов печели, то в Пловдив преднината й е нежна, а в София „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България ” преобладават и надали ще пропуснат да завоюват кметския стол.

Именно мисълта за локалните избор кара ГЕРБ да бъдат внимателни и обрани. Затова и Бойко Борисов не се поддава на настроенията и на това. че завоюва изборите, тъй като неточност при сформиране на обединението може да му коства бъдещето – на независимост или зад решетките.

Затова се чака, че Борисов ще върне мандата несбъднат, без значение че, в случай че желае, дружно с Движение за права и свободи и „ Български напредък ” има поддръжката на 116 души в Народното събрание и елементарно може да откри още петима, които са подготвени да влязат в ръководството. Подобна непоследователност обаче може да му коства прекомерно скъпо след това.

Според други наблюдаващи Румен Радев ще даде третия мандат на „ Български напредък ”.

Най-малката парламентарно показана партия наподобява най-диалогична и няма да е сврьхсензация, в случай че успее да подреди кабинет и да го кръсти „ експертен “, на националното избавление, на обединяването и така нататък
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР