Бойко Борисов е заприличал на Румен Радев. Това заяви съпредседателят

...
Бойко Борисов е заприличал на Румен Радев. Това заяви съпредседателят
Коментари Харесай

Уж делегира на Габриел, а преговаря през камерите – това е абсурд, обявиха от ПП-ДБ за Борисов

Бойко Борисов е замязял на Румен Радев. Това съобщи съпредседателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. Той и други водачи на групировката направиха изказвания пред кореспонденти в Народното събрание.

А съгласно Атанасов, Борисов замязял на Радев, тъй като „ една добра дума не споделя за общото ни държавно управление “ и правел единствено рецензии.

„ Ама държавното управление девет месеца свърши прекомерно доста работа и това нещо би трябвало да бъде оценено и би трябвало да бъде оценено от сътрудниците, които са подкрепяли това държавно управление, то е взаимно “, добави Атанас Атанасов.

Те разбирали, че офанзивите на Борисов към избрани министри са в подтекста на договарянията за продължение на ръководството след ротация, само че това не било продуктивно.

От „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) още веднъж поканиха лиодера на ГЕРБ да седнат на договаряния умерено и без камери.

Преди това другият съпредател на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков съобщи: „ Това, което желая да дам като съвет на господин Борисов, е, че в случай че желае да договаря, да пристигна на следващия ден на срещата и да приказваме по всичките тези тематики. Ако желае да делегира на Мария Габриел – да делегира. Разбираме, на драго сърце на следващия ден ще приказваме с нея също. Но тази концепция – хем делегира, хем договаря през камерите, е неуместна. И тука желая да му направя едно предизвестие: да спре да дава прилагателни... “

Единственото, което правил Борисов с тези прилагателни, е да прави договарянията по-трудни.

Кирил Петков изиска на следващия ден водачът на ГЕРБ на следващия ден да пристигна самичък и да му каже в лицето, че не желае Асен Василев за финансов министър.

След въпрос – считат ли, че Мария Габриел (номинираната от ГЕРБ за премиер) може да взима независими решения, Кирил Петков сподели: „ Аз доста се надявам, почтено! Ако той в действителност може да делегира на Мария Габриел, но в действителност... Тогава аз имам възприятието, че ще имаме добър късмет за едно положително държавно управление. Но в случай че си играем на „ упълномощавам, но ще ви кажа всичко през медиите “ - това е деструктивно. “

Гледайте тук:





Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР