Бойко Борисов беше преизбран за нов четиригодишен мандат като лидер

...
Бойко Борисов беше преизбран за нов четиригодишен мандат като лидер
Коментари Харесай

Без алтернатива: Бойко Борисов пак лидер на ГЕРБ

Бойко Борисов беше избран отново за нов четиригодишен мандат като водач на ГЕРБ. Той получи поддръжката на всички регистрирани делегати на Националното заседание на партията.

Въпреки че по правилник делегатите на събранието можеха да вършат номинации и в деня на избора, други кандидатури за председателското място нямаше.

Макар че партията му два пъти остана втора на изборите през предходната година, Борисов не подаде оставка и остана отпред на ГЕРБ даже и откакто мандатът му изтече на 26 ноември. Изборните резултати и загубата на властта не се отразиха на вътрешно партийната поддръжка към някогашния министър председател, само че рефлектираха в публичната оценка към него. От 24% през декември 2020 година, когато към момента беше министър председател, доверието в Борисов спадна на 18%, сподели изследване на " Алфа Рисърч " от февруари тази година.

Официално Борисов е ръководител на ГЕРБ от 10 януари 2010 година, а преди този момент е неофициален водач от основаването на партията на 3 декември 2006 година, като през този интервал политическата групировка официално се ръководеше от тогавашната му дясна ръка Цветан Цветанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР