Бой, наказания и малко футбол. Така изглежда най-популярната игра по

...
Бой, наказания и малко футбол. Така изглежда най-популярната игра по
Коментари Харесай

Медийна сергия | Футбол по балкански

Бой, санкции и малко футбол. Така наподобява най-популярната игра по нашите географски ширини. И това си проличава по класирането на балканските тимове в европейските шампионати. В някои прилежащи държани насилието взе връх и последваха съответните реакции. " Турската лига ще бъде възобновена във вторник идната седмица след едноседмично спиране заради нахлуване на терена от клубен президент против арбитър, който в сряда е изписан от болничното заведение поради фрактура в лицето ", заяви едно от най-популярните спортни издания в целия свят, ESPN.

Причината за прекъсването на мачовете е, че притежателят на елитния Анкарагюджю Фарук Коджа нахлу на терена и нокаутира рефера с пестник. Дори президентът Ердоган, представен от всички турски медии, се намеси: " Осъждам нападението против съдията Халил Умут Мелер след мача, изигран довечера, и му поисквам бързо възобновяване ". Друга огромна спортна медия, Athletic, излезе с огромна публикация с отзиви от всички краища на света, които порицават агресивното държание във футбола на Балканите. Сред тях е и мнението на шефа на съдиите във ФИФА, който декларира, че боят на рефери тук е " рак " за футбола.

Не единствено турското състезание спря след принуждение - гръцката лига взе решение да анулира целия кръг от мачове поради експанзия на почитателите по стадионите. Според локални източници в Twitter решението идва " след години на конфликти сред ултраси и полиция ". Конкретната причина беше изпаднал служител на реда в кома след конфликт с ултраси. Обстановката се нажежи и от това, че гръцките рефери отхвърлят да свирят мачове, откакто са получавали смъртни закани. Според един от тях, който приказва пред локалния Euronews, " е бил разпален магазинът му от ядосани почитатели след мач ".

В България не е тъкмо по този начин. По време на последния мач на столичния клуб " ЦСКА - София " против " Лудогорец " един миг от дейностите на терена впечатли всички. По време на празненствата след гол на разградския тим един от помощник-треньорите беше целен с лопата и нокаутиран с топка на земята от почитатели. " Празникът се трансформира в пъкъл " - възкликна Sportal.bg по линия на развоя на мача. Преди време притежател на тим от първа лига беше упрекнат от футболист, че е бил ударен в съблекалнята. Стойне Манолов изгони Юсууфа Яфа в последната минута, тъй като желал да бие дузпа.
Реклама
" Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно в сравнение с терена ". Това описа играчът в профила си в Фейсбук.

С оглед на ограниченията в страните към нас БФС взеха решение да отсрочат съвещанието си и да не наложат наказване на почитателите на " ЦСКА-София " за случая на мача с " Лудогорец ".
Свързани публикации Борислав Михайлов подаде оставка след 18 години отпред на БФС. Какво следва 27 ноември 2023, 15:32 Футболната драма се оказа политическа 17 ноември 2023, 15:45
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР