Бошко Попесков е новият изпълнителен директор на Кока-Кола България (The

...
Бошко Попесков е новият изпълнителен директор на Кока-Кола България (The
Коментари Харесай

Бошко Попесков е новият изпълнителен директор на Кока-Кола България

Бошко Попесков е новият изпълнителен шеф на " Кока-Кола България " (The Coca-Cola Company). Досегашният изпълнителен шеф - Дора Стрезова - Николова, е новият общоприет управител на Coca-Cola HBC Adria и дава отговор за пазарите на Хърватска, Босна и Херцеговина, Словения.

Бошко Попесков има 15-годишен опит в региона на маркетинга, бизнес интервенциите и анализите. Бил е старши действен управител на The Coca-Cola Company в Румъния, където се причислява към екипа през 2019 година като управител " Търговска и бизнес тактика ". Например, взе участие в процеса по въвеждане на опаковките за многократна приложимост в района.

Преди кариерата в The Coca-Cola Company заема разнообразни районни и световни позиции в продължение на 10 години в Procter & Gamble в Румъния и Швейцария. Притежава магистърска степен по електроинженерство от Белградския университет.

Като изпълнителен шеф на The Coca-Cola Company за България Бошко Попесков ще дава отговор за главните интервенции и бизнес развиването на компанията в страната. Сред целите му е построяването на дълготрайна тактика за напредък на бизнеса в България с фокус върху устойчивото развиване, както и разширението на портфолиото от питиета, навлизането в нови категории с повече хранителни изгоди и други
Реклама
В персонален проект Бошко Попесков има изявен интерес за подкрепяне на локалните общности. Преди 8 години основава дружно с брат си IT център за деца в Сърбия, който по интерактивен метод учи младежите на компютърно програмиране и цифрова креативност.
Компанията
" Кока-Кола България " е дъщерно сдружение на The Coca-Cola Company, която предлага разнообразно портфолио от питиета и има над 500 марки допълнително от 200 страни по света. Освен Coca-Cola, Fanta, Sprite и Schweppes предлага и питиета от соя, студени чайове, вода, сокове и нектари, кафе, спортни питиета, смутита, кокосова вода и други.

" Кока-Кола България " е локалното дъщерно сдружение на The Coca‑Cola Company и дава отговор за маркетинга на продуктите на компанията, за създаването на нови безалкохолни питиета и за сиропите и концентратите, влизащи в състава на напитките. The Coca‑Cola Company и нейните 300 бутилиращи колегата дружно сформират " Системата на Кока-Кола " по света. Заедно с сътрудници бутилировачи The Coca-Cola Company обезпечава работа на над 700 хиляди заети по целия свят. " Кока-Кола " в България Производството на " Кока-Кола " в България стартира през 1965 година - страната ни е първата в тогавашния социалистически блок, в която се създава напитката. Освен това надписите на бутилката са на кирилица, което е казус в историята на корпорацията.

Днес групата на " Кока-Кола " в България се състои от пет юридически лица:
Реклама
" Кока-Кола България " ЕООД " Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България " АД " Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисис Организейшън " " Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис " " Кока-Кола Ентърпрайз Шеърд Сървисис "

През 1992 година са учредени локалните офиси на " Кока-Кола България " и на " Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани " ( " Кока-Кола ХБК " ) - бутилиращата компания. " Кока-Кола ХБК " купува концентратите и сиропите за производството на напитките по съглашение за франчайзинг с The Coca‑Cola Company и дава отговор за продажбата на продуктите, връзките с клиенти и снабдители, реализирането на промоции и дистрибуцията на продуктите.

През 2004 година " Кока-Кола ХБК " откри в България първия си център за споделени услуги в региона на осведомителните технологии ( " Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис " ), а през 2011 година - втори център, този път в региона на финансите и човешките запаси ( " Кока-Кола Бизнес Сървисис Организейшън " ).

През 2013 година компанията " Кока-Кола Ентърпрайз " също избра София за собствен център за споделени услуги в региона на финансите и основа в България " Кока-Кола Ентърпрайз Шеърд Сървисис ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР