Борсовите рекорди по света остават обичайната новина за фондовите пазари

...
Борсовите рекорди по света остават обичайната новина за фондовите пазари
Коментари Харесай

Нова седмица с рекордни стойности на борсите

Борсовите върхове по света остават нормалната вест за фондовите пазари и през миналата седмица, когато вложителите се концентрираха върху финансовите резултати на щатските компании и вероятностите да бъде прокарана данъчната промяна на Тръмп в Съединени американски щати.

Приемането на бюджета от Сената сподели поддръжката на Републиканската партия за измененията и е знак за триумф на предстоящите данъчни понижения с 1.5 трилиона $. Част от тях би трябвало да отидат към огромните обществени компании, които сега са извънредно скъпи, само че не престават да притеглят капитали от вложителите. Това е и повода да има непрекъснато нови върхове на главните показатели S&P 500 и Dow Jones Industrial Average, до момента в който знаците на по-малките компании изостават. Разминаването може да е краткотрайно събитие, тъй като и ползата към техните акции още веднъж се връща, само че също по този начин може да е сигнал за несъразмерното разминаване с фундамента и оценката на обществените сдружения.

Dow Jones прескочи без опозиция нивото от 23 000 пункта.

Индексите в Европа не бяха толкоз еднопосочно нагоре и множеството от главните пазари регистрираха несъществени промени за седмицата. Провалът на следващите договаряния сред Европейски Съюз и Англия още веднъж хвърли сянка върху тържищата, само че не толкоз, че да спре оптимизма на вложителите.

Търговията в Испания последователно се върна към нормалната си динамичност след референдума в Каталуния, само че политическата рецесия продължава да бъде на дневен ред и икономическите резултати от нея може да се окажат доста отрицателни за страната.

Резултатите от предварителните избори в Япония и успеха на ръководещата партия доведоха до 15 следващи сесии с покачване на главния показател. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР