Борисов определя правилата на пътниците, Костадинов оспорва маршрутаВ купетата на

...
Борисов определя правилата на пътниците, Костадинов оспорва маршрутаВ купетата на
Коментари Харесай

Влакът на властта вече си има химн

Борисов дефинира разпоредбите на пасажерите, Костадинов оспорва маршрута В купетата на Политическа партия и Демократична България се оказаха 5 дублирани билета, Има Такъв Народ разгласи, че ще е кондуктор
 

Изборите минаха, а с тях приключи и раздаването на билетите за влака на властта. Повечето си ги купуваха електронно. 
-->
Въпреки упованията, че носталгията по висене на касите ще проработи, нито имаше опашки по гарите, нито имаше тълпа по кафенетата към тях.

Леко ремонтираният и излъскан от обещания трен към този момент е композиран на 49-тия перон с 6 вагона, като последния бе прибавен в последния миг. Изненадващо се оказа, че за него са си купили билети хората на Слави. 
Първият ВИП вагон отново е непокътнат за ГЕРБ
С две купета е по-широк от предходния, поради 30 000 чисто нови продадени билети. Борисов е на първата седалка, държи и най-големите преференции в София. Този път някогашният министър председател задмине даже известния рапър Ицо - Хазарта, който обичайно събира рекорден интерес на певческите и политическите си концерти. 

Броят на преференциите сложи в срам ГЕРБ кой тъкмо би трябвало да седне до Борисов, тъй като се оказа, че безспорният любимец по преференции е някоя си Славена Точева от село до Варна. Явно упоритостите й са национални, тъй като от родното си село тя е взела единствено 1 билет, само че в огромната Варна са оценили гения й над 10 000. Което пък е два пъти повече от тези за началника й - заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Той също чакаше билети от морската столица. 

За разлика от първия вагон, където царува раздвижване, 

във втория е настанала непоносима тишина

Разбираемо е, тъй като две от партиите помолиха ръководсвото на политическата железница да слепи два вагона, с цел да им е необятно и конфортно с концепцията да дефинират разпоредбите във влака.

Оказа се обаче, че билетите са за тях са намалели с повече от 70 000 и по тази причина получиха вагон с цели 9 места по-малко. Нещо повече- не случиха и на съседи, с които да си приказват - начело за партийните им врагове от ГЕРБ, откъм гърба са идейните - от " Възраждане ".

На всичко от горната страна, още при влизането във влака, лумпа другарски огън. Оказа се, че има дублирани билети и петима от хората на Политическа партия напуснаха влака, а на местата им комфортно се настаниха хората на Христо Иванов.

Играчката загрубя. Купетата се разделиха, перденцата се спуснаха и във всяко от тях започнаха да си шушукат и да чертаят разграничителни линии, с цел да се движат в общите пространства без да си пречат.

" Възраждане " съумя да реалокира вагона си напред до трето място. Колкото и да е необятно пространството, то обаче постоянно е тясно за размаха на Костадин Костадинов. Той е самичък в  купето, с цел да има време да мисли стратетии по какъв начин да мине референдума с еврото, и по какъв начин да излезем от НАТО.

Макар да е в четвъртото купе, 
никой в Движение за права и свободи не страда, че не е близо до локомотива
За следващ път освен събраха нужните билети, само че се оказа, че дори са им допълнително. Пък и всички пасажери от досегашните влакове са наясно, че машинистът няма да отлепи от гарата до момента в който не си свери часовника с хората на Доган. 

Най-радостно въодушевление царува в купетата на петия вагон - този на Българска социалистическа партия. Макар билетите да са с над 20 000 по-малко, никой не си прави труда да ги брои. Всички са отворили прозорците и махат победоносно на перона. Там стоят ядосани досегашните им приятели от Левицата, които имаха огромния копнеж да возят на опашката на влака. Но останаха да чакат районния. 

Вместо тях обаче в купетата към този момент са се настанили 
оживелите от Има Такъв Народ в злополуката с предходния трен
До последно купетата бяха обзаведени съгласно желанията на Стефан Янев, само че в новите указания на железопътната ревизия се записа, че от позиция на сигурността се позволява един военачалник.

Напразни се оказаха страховете на мнозина от пасажерите, че компанията в края на влака ще смущава съня им с чалгарски песни. Още в първия ден след вота Слави Трифонов разкри новата си роля. Ще е инспектор, тоест кондуктор. Той към този момент стартира да обикаля из купетата, с цел да оглежда ситуацията.

Влакът се изпълни, само че още не потегля. Няма още изложение на маршрута. Екипът от машинисти също се пази в загадка от управлението на политическата железница.
Докато всички чакат свирката на влака
Борисов взе мегафона и притегли вниманието им. Не остави капка подозрение кой е новият остарял шеф.

Подробно стартира да коментира разпоредбите за придвижване като им напомни, че знае добре по какъв начин да провежда и управлява подаването на информация на пасажерите. 

Обяви, че е подготвен да договаря за кабинет с всички политически сили, даже с Възраждане. Покани в неговото купе на среща за държавно управление даже президента с всичките си служебни министри.

За да притегли вниманието на разсеяните пасажери, началникът на влака съобщи, че е подготвен да поеме отговорност и за сигурността на пътуването. В противоположен случай ги предизвести, че може да има нова влакова злополука, което ще срути така и така нежеланото добро име на политическата железница. 

Изискането му всички купета да съблюдават качество и просвета на държание към този момент не се приема насериозно. Особено от вагона на Политическа партия. Освен че оспориха новата му служба, те си имат своите проблеми. Кавгите и обидите в обединението към този момент се чуват и на перона. 

От вагоните на Възраждане също се носят разнообразни правила за придвижване. Там пък се оспорва маршрута на влака с аргумента, че на запад релсите са издигнатите от времето на ГЕРБ и имат потребност от ремонт, а на изток - те са безконечни и неразрушими.  

От надзора на железницата направиха забележка на Борисов

като го укориха, че не съблюдава открития ред за пътешестване, а желае да смеси в купетата изпълнителна с президентска власт. Това нямало да е безвредно за пасажерите.

В настъпилото безвремие едни от пасажерите добродушно си спят по местата, други редят пасианси, а трети се крият по кьошетата, с цел да се договарят да си разменят купетата. Повечето обаче са се запътили към вагон-ресторанта, където по традиция цените са национални. А към този момент има и безвъзмездни осъществявания. 

След като 100 видни интелектуалци излязоха с апел, че европейските партии би трябвало да създадат кабинет стана ясно, че една от тях - Богдана Карадочева, към този момент е разполагаем във вагона. А незабрамита й ария - " Ако до всяко едно положително създание застане най-малко още едно " към този момент разтапя сърцата на Добрите сили във втория вагон. И ги кара да си спомнят за времето, когато със Съюз на демократичните сили бяха едно.

Дано, нека, нека..... Това е новият химн, който оглася всички купета на влака като одобрение за одеве пристигналия нов американски дипломат. В очакване на новия кабинет, само че и на буйната седмица.       
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР