Бордът на английската Висша лига дисквалифицира собственика на Челси Роман

...
Бордът на английската Висша лига дисквалифицира собственика на Челси Роман
Коментари Харесай

Висшата лига официално премахна Абрамович като собственик на Челси

Бордът на британската Висша лига дисквалифицира притежателя на Челси Роман Абрамович да подписва документи като изпълнителен шеф, оповестява организацията на уеб страницата си.

Това е последващото решение откакто английското държавно управление наложи поредност наказания против съветски олигарси, включително и Абрамович, последвали съветската военна инвазия в Украйна от 24-и февруари.

" След налагането на глобите от държавното управление на Обединеното кралство, Бордът на Висшата лига дисквалифицира Роман Абрамович като шеф на футболен клуб Челси, заяви Висшата лига.

" Решението на борда не оказва въздействие върху способността на клуба да тренира и да играе срещите си, както е посочено според изискванията на лиценза, публикуван от държавното управление, който изтича на 31 май 2022-а година.

Поставеният под забраняване съветски милиардер разгласи, че продава лондонския клуб предходната седмица, само че тази продажба в този момент е арестувана, а Челси работи под специфичен държавен лиценз. Клубът може да продължи да изплаща заплати на своите чиновници и играчи, само че не може да реализира прехвърляния – нито входящи, нито изходящи, като това е част от ограниченията против финансови интервенции на самия Абрамович.

Руският предприемач закупи обичайния лондонски клуб през 2003-а година за 140 милиона паунда, като за тези 18 години той направи доста вложения и сигурно Челси няма друга по-успешна епоха в историята си.

Абрамович е наименуван изтъкнат съветски олигарх и прокремълски предприемач, който от десетилетия се е радвал на близки връзки с президента на Руската федерация Владимир Путин. Самият Абрамович, който в част от живота си е бил и губернатор на територия, отхвърля тези близки връзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР