Болката по време на секс доставя удоволствие на двойката, информират

...
Болката по време на секс доставя удоволствие на двойката, информират
Коментари Харесай

Болката при секс доставя удоволствие

Болката по време на секс доставя наслаждение на двойката, осведомят английски откриватели.

Шамарите и попляскванията стават все по-разпространени в половите връзки сред сътрудниците.

На доста огромно количество хора им харесва да изпитват чувство на болежка. Оказва се, че това доставя наслаждение в самия акт. Според някои хора това се дължи на психическо разстройство, само че специалистите – физиолози изясняват че няма нищо патологично. Болката подтиква централната нервна система да освободи ендорфини, които са естествени опиати на тялото. Ендорфините освен блокират сигналите за болежка, само че способстват възникването на чувство за еуфория.

Съществуват и някои психически фактора, които способстват за приемането на наслаждение от болката по време на секс. Първия фактор - това е упованието. Специалистите вършат следното съпоставяне: феновете на люта храна изпитват характерни чувства и знаят, че ще получат приятност от нея. Но в случай че получат шоколад с лютиви късчета, те ще получат неприятни чувства, тъй като не чакат нищо сходно.

Другия фактор е сексът с детайли на пострадвания – това се явява секс на доверието и контрола. Приемащият сътрудник е задължен да се довери на този, който му предизвиква болежка, а доминантът е задължен да управлява обстановката.

Специалистите означават, че съществуват двойки, за които този вид връзки са доста значими и приятни.

Важно е да се подчертае, че това преживяване би трябвало да е непринудено от двамата сътрудници. В доста страни нежеланието за сходен секс се преглежда в качеството на полово принуждение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР