Божидар Лукарски по време на отбелязването на 26-годишнината от създаването

...
Божидар Лукарски по време на отбелязването на 26-годишнината от създаването
Коментари Харесай

СДС под запор

Божидар Лукарски по време на отбелязването на 26-годишнината от основаването на Съюз на демократичните сили преди две години

© Надежда Чипева Още по тематиката
Задълженията на Съюз на демократичните сили към регионалната администрация са 270 000 лева
3 юли 2017
Кунева и цялото управление на ДБГ подадоха оставки. В Съюз на демократичните сили желаят овакантяване на блока
4 апр 2017

На фона на опитите да разсрочи отговорности към регионалната администрация, които са в размер на 270 000 лева, Съюз на демократичните сили беше разтресен от още един скандал, обвързван с неплатени сметки. Адвокатът Диньо Бозаджиев удостовери в утринния блок на " Нова тв ", че е натрапен запор на комерсиалната марка Съюз на демократичните сили поради това, че не са му били изплатени възнаграждения от групировката. Пред малкия екран Бозаджиев изясни, че става въпрос за комерсиална договорка и адвокатска услуга, която би трябвало да бъде платена. " Това беше напълно случаен ангажимент в границите на 5-6 месеца и от Съюз на демократичните сили не ми заплатиха хонорарите. Предвид че не са платени в точния момент, в този момент са три пъти повече. Получил съм единствено една доста дребна част ", сподели Бозаджиев.

В понеделник уеб сайтът Mediapool разгласява запорното известие от април 2017 година От документа излиза наяве, че Съюз на демократичните сили дължи на юрист Бозаджиев към 4500 лева Става въпрос за каузи против решения на Централната изборна комисия, които той е водил от името на синята партия, свързани с разпределението на районните изборни комисии.

Отговорът на Съюз на демократичните сили

Часове след присъединяване на юрист Бозаджиев в утринния блок на " Нова тв " от пресцентъра разпратиха известие до медиите, в което се споделя, че " парите, за които Бозаджиев твърди, че не са му изплатени, и поради които е запорирал комерсиалната марка на Съюз на демократичните сили, са инкасирани служебно от началото на 2017 година от дотацията на Съюз на демократичните сили, от банката, която обслужва сметката на партията ". От Съюз на демократичните сили ползват и банкови извлечения за преведените суми към частния правосъден реализатор Иван Чолаков, който е нает от юрист Бозаджиев поради наложения запор върху комерсиалната марка Съюз на демократичните сили. " Дали въпросните суми са преведени от частния правосъден реализатор Иван Чолаков към юрист Бозаджиев, Съюз на демократичните сили няма по какъв начин да знае или да управлява. Партията не носи отговорност за това. За нас сумите са изплатени, а казусът е завършен ", се споделя още в известието от партийния пресцентър.

Пред " Капитал " експерт по авторско и патентно право изясни, че марката и наименованието на партията, въпреки и идентични, са разнообразни обекти на интелектуалната благосъстоятелност. " Марката касае единствено стопанската активност на партията, т.е. даже някой различен да я придобие на обществен търг, това не е спънка партия Съюз на демократичните сили да продължи да развива политическа активност под това име ", съобщи той. И посочи, че самият запор също не е спънка да се употребява името и сега от групировката, тъй като запорът препятства единствено разпореждането с марката.

И Национална агенция за приходите също

Далеч по-интересното в тази ситуация обаче е, че от изпратените от Съюз на демократичните сили документи се вижда, че запорът над логото на Съюз на демократичните сили е натрапен освен поради отговорностите към юрист Бозаджиев, само че и към Национална агенция за приходите - София, които на този стадий не е ясно защо са и на каква сума възлизат.

Покрай опитите на регионалната администрация да си върне постройката на " Раковски " 134 стана ясно, че синята партия е натрупала солидни отговорности от неплатени наеми и консумативи в размер на 270 000 лева, като 50 000 лева от тях са за такса боклук. След загубата на парламентарните избори Съюз на демократичните сили загуби правото да се обитава в държавен парцел. Още по-любопитното е, че по-голямата част от тази сума е насъбрана по времето, когато Съюз на демократичните сили беше в ръководството на страната, а водачът на партията Божидар Лукарски беше министър на стопанската система във второто държавно управление на Бойко Борисов, настояват източници от " Раковски " 134. По същото време Съюз на демократичните сили получаваше и държавна дотация като парламентарно показана партия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР