Божествено вкусно агнешко с микс от дъхави билки - ястие

...
Божествено вкусно агнешко с микс от дъхави билки - ястие
Коментари Харесай

Гергьовско печено с билки и зеленчуци

Божествено вкусно агнешко с микс от дъхави билки - ядене за другари

Необходими Продукти

● агнешко бутче
● агнешка плешка
● сол - на усет
● черен пипер - микс
● пушен червен пипер - 1 с.л.
● зехтин - 1 к.ч.
● брашно - 1 с.л.
● бира - 200 мл

билки


● джоджен
● девисил
● мента
● естрагон
● калоферче
● розмарин

зеленчуци


● моркови - 3 - 4 бр.
● гъби - 500 г

Начин на подготвяне

Месото насечете на порции, измийте и подсушете с памучна забрадка. Посолете със сол и смелете от микса с пиперите. Втрийте солта и пипера с ръце в месото.

В подобаваща дълбока купа смесете аления пипер, брашното, бирата и зехтина. Разбъркате всички тези артикули.

Потопете всяка порция месо, оваляйте в сместа и оставете в купата. Около месото накъсайте от билките, покрийте със свежо фолио и оставете за една нощ в ледник.

Гъбите и морковите почистете и измийте. Гъбите оставете цели, а морковите разрежете на три. Овкусете ги със сол и микса от пипера.

В дълбока тава на дъното подредете пресните билки, върху тях сложете част от морковите и гъбите, наредете овкусеното месо, към него наредете и останалата част от моркови и гъби, долейте деликатно към месото бира и една чаша вода, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната да се пече.

В началото фурната е на оптималната температура, след 20 мин намалявате на 180 градуса. Колкото повече месото се пече на ниска температура, толкоз по-крехко и сочно е то. Печете 90 мин.

Отстранете фолиото и поливайте месото с получения сос. Допечете още 30 минути без фолио, като от време на време поливате със соса. Печете до стремежи цвят и тен. Извадете месото и оставете да почине 20 мин.

Поднесете порциите месо със зеленчуците и полято със соса и свежи билки за декорация. Ароматът е необикновен от микса от билки, а със съчетанието на агнешко - просто възвишен!

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР