БНТОт днес влиза в сила новата общинска наредба за обществения

...
БНТОт днес влиза в сила новата общинска наредба за обществения
Коментари Харесай

Просията по улиците на София е забранена от днес

БНТ

От през днешния ден влиза в действие новата общинска разпоредба за публичния ред в София.

Освен повдигането на звук през нощта и сред 2 до 4 следобяд, тя не разрешава и събирането на дарения по улиците. Това значи, че хората които лежат по тротоарите и просят също ще подлежат на наказания.

Тази вечер потенциалът на дома за краткотрайно настаняване - спешният център в " Захарна фабрика " е напълнен и тук са нощували 91 души.

Мими е на улицата от 2009 -та година. За първи път е нощувала в " Захарна фабрика " в четвъртък.
Мими: Аз имам майка и сестра, само че там просто не може, тъй като е предписано на племенничката и племенника, тъй че не става.
През деня дамата изкарва прехраната си с милостиня и не се срами от това, тъй като най-малко не лежи на непознат тил.
Мими: Да извършвам кражба ли? Ако кажете нещо да шетам, на драго сърце.
Има и бездомници, които даже при минусуви температури не желаят да спят в приюта, а нощуват в подлезите и покрай тръби. Този възрастен господин, който събира дарения пред супермаркет, разбра от екипа ни за спешните центрове и сподели, че безусловно ще се възползва. Бездомните и безработни хора с изключение на с просене изкарват пари и с миене на стъкла по улиците. От през днешния ден обаче това е строго неразрешено
Иван Илиев, вносител на наредбата: Това в действителност е сериозен проблем, тъй като той заплашва, както сигурността на водачите на пътни транспортни средства, на пасажерите, на пешеходците, по този начин и на хората, които излизат и оферират услугата миене на стъкла.
Ако сте решили да изкарвате пари като свирите на музикален инструмент на улицата, би трябвало да получите разрешение от общината, в противоположен случай сте в нарушаване и можете да бъдете санкционирани.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР