БНРфото: pixabayСветовната здравна организация се надява пандемията от коронавирус да

...
БНРфото: pixabayСветовната здравна организация се надява пандемията от коронавирус да
Коментари Харесай

СЗО се надява Covid-пандемията да продължи по-малко от две години

БНР

фото: pixabay

Световната здравна организация се надява пандемията от ковид да бъде по-кратка от испанския грип през 1918 година и да продължи по-малко от две години, в случай че светът се сплоти и успее да откри ваксина, съобщи в петък шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус, съобщи Ройтерс.

СЗО постоянно е била внимателна при оценката на това какъв брой бързо може да се оправи с пандемията, до момента в който няма потвърдена ваксина.

Тедрос Гебрейесус сподели, че испанският грип от 1918 година " лиши две години, с цел да спре ".

" И в нашата обстановка в този момент с повече технологии и несъмнено с по-голяма съгласуваност, вирусът има по-голям късмет да се популяризира, може да се движи бързо, тъй като в този момент сме по-свързани ", сподели той на постоянен брифинг в Женева.

" Но в това време имаме и технологията да я спрем, и знанието да я спрем. Така че имаме минус на глобализацията, близостта, свързаността, само че преимуществото на по-добрите технологии. Така че се надяваме да приключим тази пандемия по-малко от две години ".

Той прикани за национално единение и световна взаимност.

" Ключът е оптималното потребление на наличните принадлежности и вярата, че можем да имаме спомагателни принадлежности като ваксина ", счита шефът на СЗО.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР