Част от близкото до Варна село Константиново от 4 дни

...
Част от близкото до Варна село Константиново от 4 дни
Коментари Харесай

Част от село до Варна 4 дни без вода

Част от близкото до Варна село Константиново от 4 дни е без вода. Захранването в горната част на обитаемото място е спряно на 23 май и оттогава вода от чешмите е текла единствено в неделя вечер, и то доста едва, разкри пред Дарик писателят Марин Урумов, който живее в горната част на Константиново и е измежду засеганите от безводието поданици на селото.

В селото има вода и няма повреда. Просто на две улици, където има 7-8 къщи, в моменти с повече ползване няма нужното налягане. Засегнатите къщи са на равнището на водоема и когато равнището му спадне на половина, изпитват усложнение, изясни Живко Петров, шеф на водното сдружение в Девня.

В момента във водоема на Константиново влизат 13 л/с. Това е и максимумът, който се подава. Помпата също работи съвсем без спиране. Понеже се случиха 3 почивни дни, евентуално имаше по-голяма консумация на вода в Константиново, посочи Петров.

Доста поданици на селото употребяват питейната вода за поливане. В долната част на обитаемото място има огромни дворове, уточни ВиК началникът. Той разкри още, че следва да бъдат осъществени инспекции за противозаконна консумация на вода.

В сходна обстановка с няколко дни безводие живеещите във високата зона на Константиново бяха и предишното лято. Тогва казусът беше повреда по водопреносната мрежа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР