Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка

...
Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка
Коментари Харесай

Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка Костенец-Септември

Близо половин милиард лв. ще бъдат вложени в жп сектора Костенец-Септември. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков по време на първата копка на жп гара Белово по плана "Модернизация на железопътен сектор Костенец-Септември ".

„ Един сложен сектор от 25 км, в който има всичко, което железопътната инфраструктура допуска – стоманен път, телекомуникации, сигнализации, уреди, мостове, тунели, подлези, надлези и така нататък “, заяви Росен Желязков.

Министърът означи, че е предизвикателство за къс интервал да бъде построена връзката София-Пловдив и бъде добавена към съвсем построената жп линия Пловдив-Бургас, както и към Свиленград. По този метод жп инфраструктура ще се трансформира в най-удобното, най-екологосъобразното и най-модерното средство за напредване на огромна част от хората и огромна част от товарите.

„ Доволни сме и признателни, че модернизираме инфраструктурата на България, която от десетилетия наред не е подновявана, с европейски запас. Благодарен съм на нашите европейски сътрудници от Механизма за свързване на Европа, признателен съм и на сътрудниците, които в този не лек миг вършат невъзможното. По този метод наваксаме всички усложнения, които изпитахме по нелекия път за ръководство на ресурсите в този програмен интервал транспортния министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР